Vemod fylder Aaron Mensing før afsked: Jeg må tænke på mig selv

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vemod fylder Aaron Mensing før afsked: Jeg må tænke på mig selv

Aaron Mensing skal tørne ud for GOG.
Aaron Mensing skal tørne ud for GOG.Profimedia
I efteråret fik Aaron Mensing at vide, at Flensburg-Handewitt ville satse på ham og tre andre bagspillere i den kommende sæson. Men sådan bliver det ikke.

For da Simon Pytlick ved VM katapulterede sig selv ind som en af verdens mest interessante håndboldspillere, kunne den nordtyske klub ikke dy sig, da den fik muligheden for at købe fynboen i GOG.

Det betød, at pladsen pludselig blev trang i Flensburg-Handewitts bagkæde. Især på venstre back. Og det kunne Aaron Mensing ikke leve med.

"Det var en situation, jeg havde fået at vide ikke ville opstå. Og jeg ved også, at klubben ikke ville af med mig. Men jeg har presset på og sagt, at jeg vil spille håndbold."

"Hvis ikke det kunne blive i Flensburg, så måtte klubben finde en anden løsning," sagde Aaron Mensing mandag, da landsholdet samlede sig i Herning.

To dage efter pressemødet i Herning blev løsningen offentliggjort. Den tårnhøje back skal fra den kommende sæson tørne ud for GOG, hvor han skal afløse netop Simon Pytlick.

"Jeg var nødt til at tænke på, hvad der er bedst for mig, når en spiller som Simon kommer til Flensburg."

"Jeg får en stor rolle i GOG, så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver godt for mig," lød det, da Ritzau dagen efter offentliggørelsen igen talte med Aaron Mensing.

Men det er ikke uden vemod, at den 25-årige storskytte inden længe forlader Flensburg-Handewitt.

"Jeg har altid drømt om at spille for Flensburg-Handewitt. Jeg kommer fra Rinkenæs, 20 minutter derfra. Jeg har spillet ungdomshåndbold der, og man kan godt sige, at jeg er lokal spiller."

"Det kan man også mærke på fansene. De kan godt lide, når jeg klapper den ind ude bagfra. Det er en fed følelse at spille gode kampe i Flens-Arena. Så det er vemodigt. Der er både gode og dårlige følelser."

"Men alt i alt har jeg været glad i Flensburg, og jeg er afklaret og accepterer det, der skal ske," siger Aaron Mensing.

Han understreger, at han ikke føler sig vraget af den tyske klub, men at han ganske enkelt er nødt til at tænke på sin egen karriere. Han er desuden åben for at vende tilbage til Nordtyskland en dag.

Han har været hos Flensburg-Handewitt siden 2021, hvor han skiftede til klubben i umiddelbar forlængelse af sit store gennembrud hos TTH Holstebro i den danske liga.

Denne sæson har været lidt op og ned for Aaron Mensing, der i løbet af efteråret kom tilbage fra en skadespause på et halvt år. Men i de seneste måneder har han med tocifrede antal fuldtræffere i flere kampe vist sit værd.

Derfor er han heller ikke i tvivl om, at han kan være med på absolut topniveau, og det mener han, at han bliver en del af i GOG.

"GOG gør det fremragende, så jeg synes ikke, det er et skridt ned. Jeg har ambitioner om at spille på det højeste niveau, og det føler jeg, at jeg kommer til," siger Aaron Mensing.

Den 25-årige bagspiller har skrevet under på en kontrakt, der binder ham til GOG fra den kommende sommer og et år frem.