Tyske legender forsvarer UEFA-beslutning om at lade russiske ungdomshold spille

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tyske legender forsvarer UEFA-beslutning om at lade russiske ungdomshold spille

Karl-Heinz Rummenigge (t.v.) og Hans-Joachim Watzke forsvarer UEFA's beslutning.
Karl-Heinz Rummenigge (t.v.) og Hans-Joachim Watzke forsvarer UEFA's beslutning.Profimedia
Der er stor uenighed om, hvorvidt russiske ungdomshold skal have lov til at deltage i turneringer, men nu får UEFA opbakning fra to meget prominente personer.

De tyske fodboldikoner Karl-Heinz Rummenigge og Hans-Joachim Watzke har forsvaret Den Europæiske Fodboldunions (UEFA) kontroversielle beslutning om at lade russiske ungdomshold deltage i UEFA's turneringer igen. "Børn er ofre for krig. De er uskyldige og har brug for hjælp, de bærer intet ansvar for denne krig, og de bør ikke straffes yderligere," sagde Rummenigge til avisen Bild. Han havde stemt "ja" "for at give dem lov til at deltage i spillet igen".

Nogle nationer er imod UEFA's beslutning

UEFA's eksekutivkomité havde tirsdag begrundet tilbagevenden med, at unge mennesker ikke bør straffes for handlinger,"som udelukkende voksne er ansvarlige for". Nationer som England, Sverige, Danmark, Letland, Litauen og Polen havde derefter modsat sig UEFA og meddelt, at deres hold ikke ville spille mod russiske hold. Det tyske fodboldforbund er i øjeblikket tavs om dette emne.

DFB's vicepræsident Watzke citeres af Bild for at sige:"Dette er bestemt ikke en opblødning af vores negative holdning til Rusland, tværtimod: de voksne hold forbliver udelukket. Det handler om børn, som ikke kan gøre noget ved den afskyelige krig, og i hvis liv der ikke er dannet nogen politisk vilje."

Desuden vil de ikke konkurrere under det russiske flag."Derfor denne vurdering, vel vidende at forskellige betingelser alligevel skal opfyldes, før tingene kan gennemføres."