Tredje klub på tre måneder: Talentfuld bagspiller skriver med Aarhus United

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tredje klub på tre måneder: Talentfuld bagspiller skriver med Aarhus United

Aia Raadshøj er født i Aarhus og spillede ungdomshåndbold i Hadsten, før hun skiftede til Randers HK. I november gik den randrusianske klub konkurs.
Aia Raadshøj er født i Aarhus og spillede ungdomshåndbold i Hadsten, før hun skiftede til Randers HK. I november gik den randrusianske klub konkurs.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det blev kun til fire kampe i Sønderjyske for 21-årige Aia Raadshøj. Fredag kan Aarhus United fortælle, at de har tilknyttet bagspilleren på en lang kontrakt, i hvad Raadshøjs nu tidligere klub beskriver som en rekordhandel.

Det har været en omskiftelig tilværelse for 21-årige Aia Raadshøj, der indtil for tre måneder siden var på kontrakt i hedengangne Randers HK. Men 10. november indgav klubben egenbegæring af konkurs, og ikke længe efter skiftede Raadshøj til Sønderjyske.

Tiden i den sønderjyske klub er dog også allerede slut, mest af alt af logistiske grunde, for den fysisk stærke bagspiller var egentlig en spiller, som Sønderjyske så frem til at udvikle på helt frem til 2025, hvor Raadshøjs kontrakt med Sønderjyske egentlig stod til at udløbe.

Med bopæl i Hobro blev afstanden til Arena Aabenraa dog lidt for lang for Raadshøj, og derfor skifter den 21-årige bagspiller nu klub igen, denne gang til Aarhus United, hvor hun er blevet tilknyttet en lang kontrakt, der løber helt frem til sommeren 2026. Den århusianske klub kunne forleden fortælle, at de fra sommer har sikret sig stortalentet Alberte Ebler, men allerede nu støder Aia Raadshøj altså til Heine Eriksens mandskab i det århusianske.

”Aia er en spiller, som vi ser store muligheder i, og som vi forventer bliver en nøglespiller for Aarhus United i de kommende år,” kommer det fra den århusianske klubs direktør og sportslige ansvarlige, Mads H. Winther på århusianernes hjemmeside.

Rekordhandel for sønderjyder

I det sønderjyske er man ærgerlig over, at man efter blot fire kampe må vinke farvel til den talentfulde østjyde, men samtidig understreger klubben, at der er tale om en ganske stor handel for klubben, og at de har forståelse for de logistiske udfordringer, der fører til Raadshøjs skifte.

”Vi lægger stor vægt på, at spillerne oplever at de kan få tingene til at fungere godt i hverdagene. Vi ønsker kun Aia alt det bedste og lykke til på hendes vej. Samtidigt har vi også indgået en fin handel med Aarhus United. Det er en rekordhandel for Sønderjyske Damehåndbold, og det er vi meget tilfredse med,” fortæller cheftræner og sportschef Peter Nielsen i klubbens pressemeddelelse.

Selvom talentet er åbenlyst, har Aia Raadshøj aldrig spillet en ungdomslandskamp, mens det til gengæld hidtil er blevet til 57 kampe i kvindehåndboldligaen, hvor bagspilleren har kvitteret med 110 scoringer og 34 assists. Inden Randers HK gik konkurs, nåede den 21-årige venstreback at spille otte kampe for den kronjyske klub.

Allerede fredag aften kan Aia Raadshøj debutere for Aarhus United, når den århusianske klub møder lige netop Sønderjyske, hvor Raadshøj nåede at score tre mål. Aarhus United indtager ottendepladsen, der er yderste slutspilsmandat, mens Sønderjyske ligger som nummer 10 forud for opgøret fredag aften.