Tjekkiet knuser Spanien og åbner mellemrundepulje på vid gab

Paula Poveda fra Spanien i gennembrud i kampen.
Paula Poveda fra Spanien i gennembrud i kampen.Profimedia
Tjekkiet knuste fredag aften Spanien ved VM i kvindehåndbold, da de to hold stødte sammen i Frederikshavn.

Fra start satte tjekkerne sig på begivenhederne og i suveræn stil kørte de Spanien over med 30-22.

Med nederlaget er det et spansk hold, der er under stort pres inden den sidste kamp i mellemrunden, hvor holdet er tvunget til at slå Holland søndag, hvis kvartfinalen skal blive med spansk deltagelse.

Tjekkiet spiller sig derimod i en god position, hvor holdet selv kan afgøre sin egen skæbne og spille sig i kvartfinalen med en sejr over Brasilien i den sidste mellemrundekamp.

Spanien havde fredag aften i første halvleg store udfordringer med at bryde den tjekkiske defensiv ned.

Det gav Tjekkiet en masse muligheder i kontrafasen, som holdet i stor grad udnyttede til at løbe spanierne over.

Samtidig storspillede den tjekkiske profil Markéta Jerábková, der har sin daglige gang i Ikast Håndbold i den danske liga. Jerabkova endte på ni mål i kampen.

Tjekkerne gik til pause foran med 13-9, og fra anden halvlegs begyndelse fortsatte Tjekkiet bare med at være det bedste hold på banen.

Undervejs var tjekkerne oppe med hele 19-11, inden spanierne bed en smule fra sig.

Tjekkiet afviste dog fuldstændig det spanske comeback og øgede i slutningen føringen til slutresultatet 30-22.