Danmark og de to andre VM-værtsnationer beskyldes for at have manipuleret lodtrækningen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danmark og de to andre VM-værtsnationer beskyldes for at have manipuleret lodtrækningen
Danmark og de to andre VM-værtsnationer beskyldes for at have manipuleret lodtrækningen
Danmark og de to andre VM-værtsnationer beskyldes for at have manipuleret lodtrækningen
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er utilfredshed at spore hos Hollands landstræner, der mener, at Danmark, Norge og Sverige har handlet usportsligt, da der skulle fordeles grupper til den igangværende VM-slutrunde.

Danmark kan tirsdag aften sikre sig førstepladsen i deres gruppe ved VM i håndbold, som bliver afholdt i Danmark, Norge og Sverige

Sverige kan med en uafgjort tirsdag aften også gå videre til mellemrunden på førstepladsen, mens Norge allerede har sikret sig en plads i mellemrunden med maksimumpoint.

Det er da også forventet, at de tre værtsnationer går videre i turneringen med lutter sejre i det indledende gruppespil, da modstanderne ikke er fra øverste hylde.

Også i mellemrunden bliver værtsnationerne skånet for de helt svære kampe, hvor kun Norge skal møde Frankrig. Men den gunstige lodtrækning er ikke helt en tilfældighed.

I håndbold har arrangørerne historisk set haft stor indflydelse på lodtrækningen til både VM og EM. Ifølge det svenske medie Aftonbladet valgte arrangørtrioen denne gang at placere sig selv og fem andre hold i hver gruppe allerede inden lodtrækningen.

Blandt andet valgte Sverige Montenegro i gruppe B efter ønske fra landstræner Tomas Axnér. Da Sveriges gruppe til mellemrunden er slået sammen med gruppe B, betyder det, at Sverige undgår endnu et storhold i mellemrunden.

Når Krister Bergström, administrerende direktør for det svenske VM-selskab, forklarer proceduren til TT, understreger han, at de sportslige aspekter var vigtige, da valget faldt på Montenegro.

"Fra et kommercielt perspektiv kunne man måske have valgt Island, fordi vi ved, at mange islændinge flyver ind til mesterskaberne. Men da Island ikke er højt rangeret, var der en risiko for at have et højt rangeret hold i samme gruppe," siger han.

Norge valgte til gengæld Frankrig i deres parallelgruppe, hvilket betyder, at de mødes i mellemrunden, men derefter først i en eventuel finale, mens Danmark valgte Tyskland, skriver Aftonbladet.

Per Johansson
Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den tidligere svenske landstræner Per Johansson, som nu er landstræner for Holland, er meget kritisk over for den måde, som lodtrækningen er foregået. På X, tidligere kendt som Twitter, beskylder han værtsnationerne for at handle usportsligt i forbindelsen med lodtrækningen.

"Er en manipuleret succes lige så følelsesmæssigt tilfredsstillende som en retfærdigt skabt succes?" skriver Per Johansson blandt andet.

Krister Bergström afviser dog, at der var tale om en manipuleret lodtrækning og fastholder, at alt er gået efter bogen.

”Det er sådan, det fungerer. Vi har sendt anmodninger til det internationale håndboldforbund, som har godkendt og informeret alle om processen. Der er ikke noget, der er ukendt. Alt er helt åbent," siger Krister Bergström.