Tjekkiet drømmer videre efter sejr over USA: Svensk sejr over ærkefjender i overtid

Tjekkiet drømmer videre efter sejr over USA: Svensk sejr over ærkerivaler i overtidPhoto by Michal Cizek / AFP
Det var to yderst tætte kvartfinal torsdag aften, da Sverige overvandt et opsat finsk mandskab, og tjekkerne fik taget til at lette i Prag

Tjekkiet - USA 1-0

Den tjekkiske målmand Lukas Dostal leverede en afgørende præstation, som frustrerede det højt scorende amerikanske hold i Prag. Et ekstatisk hjemmepublikum fejrede en 1-0 sejr takket være Pavel Zachas mål i anden periode.

Anaheim-målmanden stoppede 36 skud, og nægtede turneringens topscorere, Matt Boldy og Brady Tkachuk, at finde netmaskerne. Tjekkiet punkterede også det amerikanske penalty kill for første gang i turneringen og avancerede på en scoring i powerplay

Dostal, som kun spiller sit anden verdensmesterskab, leverede en præstation, der vil blive husket i tjekkisk hockeyhistorie. Tjekkerne justerede deres startopstilling efter nederlaget til Canada, og flyttede kaptajn Roman Cervenka tilbage til hans kendte kæde.

Mens Pastrnak var i fokus før kampen, startede amerikanerne bedst. Men en hurtig omstilling ændrede det, og Pastrnak fik en chance, som fik publikum på tæerne.

I anden periode kom Tjekkiet først til en stor chance, og Zacha scorede på powerplay efter en styring. Cervenka var tæt på at score igen, men hans skud ramte overliggeren.

Mod slutningen af anden periode, og i begyndelsen af tredje periode, intensiverede USA presset med deres powerplay, men Dostal holdt stand. Kampens sidste minutter var præget af amerikansk pres, men Tjekkiets defensiv og Dostal afviste alle forsøg, og tjekkerne sikrede sejren, og en semifinale mod Sverige på lørdag.

Sverige - Finland 2-1 (OT)

Sverige besejrede Finland 2-1 i en intens kamp, der gik i overtid, hvor Joel Eriksson Ek scorede sejrsmålet, og sendte svenskerne videre til semifinalerne mod Tjekkiet. Sverige dominerede med 32-19 skud gennem tre perioder, men Finlands målmand Emil Larmi leverede en imponerende præstation ved at stoppe 33 af 35 skud.

Rasmus Dahlin åbnede scoringen for Sverige i tredje periode, med et skud mellem benene på Larmi. Finland ændrede derefter deres strategi fra en defensiv til en mere aggressiv angrebsstil. Med målvogteren trukket ud, udlignede Hannes Bjorninen for Finland med 58 sekunder tilbage ved at styre en pasning fra Valtteri Puustinen over Filip Gustavssons skulder, og sendte kampen i overtid.

I overtiden tog Finlands Konsta Helenius en udvisning for hooking, hvilket gav Sverige et 4-mod-3 powerplay. Joel Eriksson Ek tippede et skud fra Victor Hedman ind og sikrede sejren.

Kampen var præget af stærkt svensk pres, hvor de ofte angreb i bølger. Finland forsvarede sig godt, og forhindrede flere svenske powerplay-muligheder i at resultere i mål.

Sverige har endnu ikke været bagud i turneringen, og fortsætter deres imponerende stime.