Tatoveret og triumferende: Fem fakta om Wimbledon-mesteren Vondrousova

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tatoveret og triumferende: Fem fakta om Wimbledon-mesteren Vondrousova

Tjekkiets Marketa Vondrousova fejrer med Venus Rosewater Dish-trofæet
Tjekkiets Marketa Vondrousova fejrer med Venus Rosewater Dish-trofæetAFP
Marketa Vondrousova blev den første useedede spiller til at vinde Wimbledon-titlen for kvinder i den åbne æra, da hun lørdag besejrede Ons Jabeur.

AFP Sport ser på fem ting, man skal vide om den tjekkiske venstrehåndsspiller:

Fra barndomsvenner til kærester

Vondrousova giftede sig med IT-projektleder Stepan Simek i Prag i juli 2022. Parret har kendt hinanden siden barndommen og var kærester i syv år før deres bryllup.

"Marketa sagde altid, at hun havde været forelsket i mig, siden hun var 13, men jeg lagde angiveligt først mærke til hende, da hun var 15," siger Simek.

"Vi var på en træningslejr, vi løb sammen, og lidelserne på banen bragte os sammen."

Simek er 1,94 meter høj - 22 centimeter højere end Marketa.

"Jeg har ikke noget imod det, bortset fra at jeg får ondt i nakken, når jeg vil kysse ham, eller når jeg taler med ham og er nødt til at kigge op," sagde hun engang.

Leg med navne

Vondrousova har beholdt sit efternavn i tennis efter sit bryllup.

"Jeg havde ikke lyst til at opgive det, for det var min far, der fik mig til at spille tennis. Og alle kender mig under dette navn," siger hun.

Men hun er "Simkova" på alle sine private dokumenter, hvilket nogle gange skaber problemer - en budbringer ledte efter fru Simkova i hendes tennisklub, og ingen kunne huske, at det var hende.

Følelse for tatoveringer

Vondrousova har tatoveringer over hele kroppen. Hun har fået tatoveret sit lykketal 13, og efter OL i Tokyo, hvor hun vandt en sølvmedalje, tilføjede hun de fem olympiske ringe.

"For mig er det kunst. Jeg sætter pris på de mennesker, der gør det," sagde hun efter at have besejret Elina Svitolina i torsdagens semifinale.

Marketa Vondrousova fejrer det med Venus Rosewater Dish
Marketa Vondrousova fejrer det med Venus Rosewater DishAFP

'Maky' min dag

Hendes kælenavn er "Maky", et populært øgenavn for Marketa. Tilfældigvis er den 13. juli - dagen for hendes semifinalesejr over Elina Svitolina - navnedag for Marketa (Margaret) i Tjekkiet. Hver dag i året er nogens navnedag, hvor man ønsker personen "Glædelig navnedag".

Ingen problemer i double

Vondrousova nåede tredje runde i damedouble ved Wimbledon sammen med landsmanden og den nære ven Miriam Kolodziejova, men da Vondrousova nåede semifinalen i single, kom Kolodziejova op og sagde: "Lad være med at spille, det ville være for meget for dig."

Vondrousova sagde: "Heldigvis er vi rigtig gode venner. Hun er ikke ked af det. Vi forstår og støtter hinanden, hvilket er rart."