Inspiration til Wozniacki: Svitolina på vej mod karrierens højdepunkt ni måneder efter fødsel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Inspiration til Wozniacki: Svitolina på vej mod karrierens højdepunkt ni måneder efter fødsel

Opdateret
Svitolina er turneringens historie
Svitolina er turneringens historie Reuters
Det ukrainske wildcard Elina Svitolina (28), som har slået fire Grand Slam-mestre på vej til Wimbledon-semifinalen efter sin barselspause, tror at stjernerne endelig står rigtigt for hende i hendes jagt på sin første Grand Slam titel.

Svitolina kan nå sin første Grand Slam finale torsdag ved at slå den genopstandne tjekke Marketa Vondrousova (24), og den tidligere nummer tre i verden siger, at en ny tilgang til hendes karriere efter krigen i Ukraine og det at blive mor i oktober har hjulpet hende.

"Jeg siger til mig selv, at jeg har færre år foran mig end bag mig," sagde Svitolina, som besejrede Venus Williams, Sofia Kenin og Victoria Azarenka, før hun slog en anden, verdens nummer et, Iga Swiatek.

"Jeg er nødt til at gå efter det. Jeg har ikke tid til at tabe længere. Jeg ved ikke, hvor mange år jeg kommer til at spille mere... Man øver sig til disse store øjeblikke."

Svitolina, som vendte tilbage til touren i april efter at have født datteren Skai i oktober sidste år, sagde, at Ruslands invasion af hendes land, som Moskva kalder en "særlig militær operation", har forandret hende.

"Krigen har gjort mig stærkere og også mentalt stærkere. Jeg tager ikke vanskelige situationer som en katastrofe. Der findes værre ting i livet. Jeg er mere rolig," tilføjede hun.

"Jeg tror også, at fordi jeg lige er begyndt at spille igen, har jeg et andet pres. Jeg har lyst til at vinde. Jeg har en enorm motivation for at komme tilbage til toppen. Men jeg tror, at det at få et barn og krigen har gjort mig til en anden person."

Vondrousova har haft en række skuffende resultater Grand Slam-turneringer, efter at hun i 2019 nåede finalen i French Open, hvor hun blev slået af Ash Barty, og derefter løb ind i en håndledsskade, der afsporede hendes ellers lovende karriere. 

Men "no rain no flowers" står der på hendes tatoverede arm, og tjekken viser igen glimt af sin bedste form og sine fighteregenskaber, som kan gøre hendes møde med Svitolina til en spændende affære.

Vondrousova var overvældet af følelser efter sin sejr i kvartfinalen.
Vondrousova var overvældet af følelser efter sin sejr i kvartfinalen.Profimedia

"Vi har spillet mod hinanden et par gange, så vi kender hinanden," siger Vondrousova, som har slået fire seedede spillere ud i turneringen.

"Hun kom ind i turneringen på et wild card, men hun spiller som en top 10-spiller. Det gør ingen forskel for mig. Jeg tror, at man i semifinalen skal være klar til alt. Det er all in."

Magt mod snilde

I den anden semifinale møder den andenseedede hviderusser, Aryna Sabalenka, Ons Jabeur i en kamp, hvor Australian Open-mesterens råstyrke står over for tuneserens præcision og snilde.

Sabalenka er midt i en fantastisk sæson, hvor hun har nået semifinalen i Roland Garros efter sit store gennembrud i Melbourne Park, og hun skal nu forsøge at tage et stort skridt mod årets anden Grand Slam-krone.

Men i Jabeur møder hun en lige så beslutsom rival, der slog den forsvarende mester Elena Rybakina ud i deres kvartfinale og dermed fik revanche efter at have tabt til den Moskva-fødte kasakher i sidste års finale.

"Hun har et rigtig godt touch, især på græs, alle hendes slices og drop shots fungerer rigtig godt her," sagde Sabalenka, som sikrede sig en plads blandt de sidste fire ved at slå amerikanske Madison Keys.

Sabalenka er på nippet til at blive verdens nr. 1
Sabalenka er på nippet til at blive verdens nr. 1Profimedia

Skulle Sabalenka tage sejren overtager hun verdensranglistens førsteplads fra Swiatek, mens Jabeur kan blive den første afrikanske kvinde og arabiske spiller, der vinder en Grand Slam-singleturnering.

"Jeg tror, det er den største motivation for hende. Det er derfor, hun gør det godt i denne sæson og især her i Wimbledon," tilføjede Sabalenka.

Jabeur, som tabte til Sabalenka i kvartfinalen i 2021, sagde, at hun var nødt til at holde fokus på det, der bliver en anderledes test.

"Aryna er mere følelsesladet end Elena, så måske kan det være en god eller dårlig ting, jeg er ikke sikker. Lad os nu se," sagde Jabeur. "Jeg vil forberede mig og tage min hævn fra for to år siden."