Swiatek sender Polen i United Cup-semifinale, De Minaur slår overraskende Djokovic

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Swiatek sender Polen i United Cup-semifinale, De Minaur slår overraskende Djokovic

Swiatek i aktion i Perth
Swiatek i aktion i PerthAFP
Toprangerede Polen overmandede Kina onsdag, hvor Hubert Hurkacz og Iga Swiatek sendte dem i United Cup-semifinalen i en hurtig omgang.

De to sejre i lige sæt i Perth afgjorde sagerne og sendte polakkerne videre til en kamp mod enten Norge eller Frankrig i Sydney.

Adrian Mannarino og Caroline Garcia havde tidligere sendt på dagen Frankrig ind i en ottendedelsfinale mod nordmændene med en sejr over Italien.

Hurkacz sikrede sig en klinisk sejr på 6-3, 6-4 over Zhang Zhizhen, før verdens nummer et Swiatek fulgte op og vandt ni partier i træk undervejs i kampen mod Zheng Qinwen 6-2, 6-3 på trods af, at hun fik brudt sin serv to gange

Swiatek var ivrig efter at komme til Sydney som den første nation, der kvalificerede sig til semifinalen i turneringen for blandede hold.

"Bondi Beach, here we come," sagde hun efter at have slået Zheng, som ellers var WTA's mest forbedrede spiller på verdensranglisten i 2023. 

"Jeg ser frem til en fridag. Jeg er virkelig glad for mit spil, og også for atmosfæren på holdet," tilføjede Swiatek.

"Jeg føler virkelig, at vi bare kan blive bedre, når vi er sammen, så det er helt sikkert spændende at spille (med Hurkacz), og jeg er rigtig glad for hver kamp, jeg spiller her."

Hurkacz affyrede 10 esser undervejs i kampen, da han slog Zhang.

"Det er altid en hård kamp mod ham. Han kan slå nogle fantastiske slag," sagde Hurkacz .

"Det gik min vej"

I Sydney slog den erfarne Mannarino, som havde sin bedste sæson nogensinde sidste år, Lorenzo Sonego med 6-4, 6-4, før Garcia overvandt en stædig Jasmine Paolini med 6-4, 5-7, 6-4.

Det gav Frankrig en 2-0-føring, som dermed sendte dem videre til knockout-runderne.

Den sidste kvartfinaleplads bliver fundet, når Grækenland møder Canada, og vinderen skal møde den bedste toer fra gruppespillet i Sydney.

Kvartfinalerne i Sydney spilles torsdag og fredag, semifinalerne lørdag og finalen en dag senere.

Den 35-årige Mannarino vandt titler i Astana, Newport og Sofia i sidste sæson, hvilket gav ham en personlig rekord på 43 sejre.

Efter at have åbnet sæsonen med et nederlag til verdens nummer syv, Alexander Zverev, viste den stilrene franskmand sig at være for stærk for Sonego, der ligger nummer 46, på en brændende varm dag i Ken Rosewall Arena.

"Det er altid en hård kamp mod ham, og i andet sæt følte jeg, at det kunne gå begge veje," sagde Mannarino efterfølgende.

"Alt gik min vej i dag."

Franskmanden blev ikke brudt en eneste gang og var solid hele vejen igennem, især på andenserven, hvor han vandt 13 ud af 18 point.

Garcia, som er røget ned på 20. pladsen på ranglisten, men som tidligere har ligget som nummer fire i 2018, gjorde arbejdet færdigt mod Paolini.

Den 29. rangerede italiener nægtede dog at tabe opgøret uden sværdslag og pressede kampen ud i tre hårde sæt over 2 timer og 16 minutter, før Garcia kunne serve kampen rent hjem.

Djokovic chokeret

Novak Djokovic led sit første nederlag i denne sæson med et overraskende 6-4, 6-4 nederlag til Alex de Minaur, som dermed gav Australien en 1-0 føring over Serbien i deres United Cup-kvartfinale.

Djokovic var hæmmet af et problem med højre håndled i Serbiens sejr over Tjekkiet tirsdag, og verdensetteren fik igen behandling igen af sin træner, inden De Minaur fik et sent breakpoint og dermed vandt det første sæt.

Australian Open-mesteren Djokovic tabte serven igen og gav De Minaur en 4-3 fordel i andet sæt. Han afviste tre matchbolde mod slutningen, men kunne ikke forhindre det chokerende nederlag.

"Det er ekstremt specielt," sagde verdens nummer 12, De Minaur, efter sin karrieres største sejr.

"Novak er en utrolig konkurrent, og det, han har gjort for sporten, er ret specielt. Det føles surrealistisk, det føles fantastisk, og jeg er glad for at gøre det her i Perth og i Australien."

"I sidste ende, når man spiller mod Novak, skal man bare gå derud, prøve at nyde det, bakke sig selv op og uanset hvad kæmpe til det sidste. I dag var min dag. Jeg er glad for, at jeg var i stand til at vinde. Denne sejr betyder helt sikkert meget."

Australian Open løber af stablen fra den 14.-28. januar.