Sensations-russer får skovlen under verdensetter: Nærmer sig første WTA-titel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sensations-russer får skovlen under verdensetter: Nærmer sig første WTA-titel
Anna Kalinskaya kæmpede sig tilbage fra et break og 4-2 i første sæt.
Anna Kalinskaya kæmpede sig tilbage fra et break og 4-2 i første sæt.Reuters
Den russiske kvalifikationsspiller Anna Kalinskaya (25) fortsatte sin sejrsstime ved Dubai Tennis Championships, da hun fredag slog verdensetteren Iga Swiatek (22) med 6-4, 6-4 og dermed nåede finalen og kom tættere på sin første titel på tour-niveau.

Kalinskaya skal i finalen møde den useedede Jasmine Paolini, som reddede seks sætbolde i slutningen af den anden semifinale på Centre Court mod rumænske Sorana Cirstea og vandt 6-2, 7-6(6).

Australian Open-kvartfinalisten Kalinskaya var bagud 4-2 mod Swiatek, men tvang den polske favorit til at lave en række fejl med ubarmhjertige vinderslag imod afslutningen af første sæt, som russeren vandt på lidt under en time.

Verdens nummer 40, som slog US Open-mesteren Coco Gauff ud i sidste runde efter også at have sendt French Open-vinderen fra 2017, Jelena Ostapenko ud af turneringen, brød tidligt i andet sæt, da Swiatek fortsatte med at lave fejl.

En frustreret Swiatek kastede sin ketsjer i jorden på et tidspunkt, før Kalinskaya kom på 2-0, og russeren modstod et sent pres og formåede at stoppe Doha-mesterens sejrsstime på syv kampe.

"Hun er en fantastisk spiller. Jeg vidste, at hvis jeg ikke forblev rolig og aggressiv, ville hun ødelægge mig," sagde Kalinskaya.

"Det var min plan. At være aggressiv og flytte hende meget. Jeg er glad for, at jeg vandt. Hun er helt utrolig. Jeg er glad for, at jeg fik chancen for at spille mod hende. Jeg er sikker på, at vi kommer til at spille meget sammen i fremtiden."

Paolini var nået til semifinalen, efter at den formstærke fjerdeseedede Elena Rybakina trak sig fra deres kvartfinaleopgør torsdag på grund af sygdom, og den 26. rangerede italiener afgjorde første sæt mod en rusten Cirstea på 40 minutter.

Begge spillere udvekslede breakbolde i andet sæt, da Cirstea, som havde kæmpet sig tilbage flere gange i opgøret mod Marketa Vondrousova i ottendedelsfinalen, udlignede til 5-5 fra 2-4 efter at have reddet en matchbold med et flot baghåndsslag.

Verdensranglistens nummer 22 kom foran, men tabte serven i et meget svingende 12. parti, hvor hun forspildte fem chancer for at tage sættet og blev trukket ud i en tiebreak.

Paolini lod sig dog ikke slå ud, da hun reddede endnu en sætbold og vandt.

Paolini, som bliver en del af de bedste tyve på verdensranglisten, når den bliver offentliggjort mandag, var efter kampen overlykkelig for sin præstation. 

"Hun er en god spiller og hun begyndte at slå vindere. Jeg var lidt bekymret, fordi hun lavede et fantastisk comeback i går. Jeg er virkelig glad for, at det lykkedes mig at vinde i tiebreak."