Novak Djokovic kalder sin præstation i nederlaget til Sinner for 'en af mine værste'

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Novak Djokovic kalder sin præstation i nederlaget til Sinner for 'en af mine værste'

Novak Djokovic tabte ved Australian Open for første gang siden 2018.
Novak Djokovic tabte ved Australian Open for første gang siden 2018. Reuters
En forbløffet Novak Djokovic sagde, at hans præstation i nederlaget til Jannik Sinner i fredagens Australian Open-semifinale var noget af det værste, han havde præsteret i mere end 400 Grand Slam-kampe.

Den 24-dobbelte Grand Slam-mester sagde, at han stadig havde store forhåbninger om mere succes i løbet af resten af sæsonen og advarede eksperter, der kunne være fristet til at kalde hans glorværdige karriere for overstået.

"Han udspillede mig fuldstændig i dag," sagde serberen om 6-1 6-2 6-7 (6) 6-3 nederlaget til Sinner.

"Jeg var chokeret over mit niveau - på en dårlig måde. Der var ikke meget, jeg gjorde rigtigt i de første to sæt. Jeg tror, det er en af de værste Grand Slam-kampe, jeg nogensinde har spillet. I hvert fald som jeg husker det. For at være ærlig har jeg ikke spillet tæt på mit bedste i hele turneringen. Jeg følte mig ikke rigtig som mig selv på banen i denne turnering. Man kan selvfølgelig sige, at semifinalen er et godt resultat, men jeg forventer altid det højeste af mig selv."

Disse forventninger kom af de resultater, han har opnået på Melbournes blå hardcourt, hvor han har vundet 10 titler og 94 af de 103 kampe, han har spillet i løbet af sine 19 turneringer.

Djokovic vs Sinner kampstatistik
Djokovic vs Sinner kampstatistikFlashscore

Sinner's sejr brød Djokovic' sejrsstime på 33 kampe ved Australian Open tilbage til 2018 og var verdens nummer et's første nederlag i 11 semifinaler i Melbourne.

"Jeg har helt sikkert meget at være stolt af i forhold til, hvad jeg har opnået her," sagde Djokovic.

"Den stime ville slutte en dag. Det ville ske, og i det mindste gav jeg alt, hvad jeg overhovedet kunne under omstændigheder, hvor jeg ikke spillede godt. Jeg håber bare, at jeg får chancen for at komme tilbage og spille mindst en gang til og gennemgå følelserne endnu en gang."

Søndagens Australian Open-finale bliver den første siden 2005, som ikke involverer Djokovic, Roger Federer eller Rafa Nadal - de største spillere i en gylden æra af herretennis.

Med Federer på pension og Nadal tæt på at gøre ham selskab, blev Djokovic spurgt, om han var begyndt at mærke sine 36 år.

"Lad os se, hvad der sker i resten af sæsonen," tilføjede han.

"Jeg har stadig store forhåbninger til andre slam-turneringer, OL, og hvad jeg ellers skal spille. Denne turnering har ikke levet op til min standard, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er begyndelsen til enden."