10 af de mest interessante statistikker om mændenes Australian Open

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

10 af de mest interessante statistikker om mændenes Australian Open

Australian Opens to mest succesfulde spillere
Australian Opens to mest succesfulde spillereProfimedia
Den 56. udgave af mændenes Australian Open er ved at gå i gang, og for at skærpe din appetit inden da, kan du her tjekke 10 af de mest interessante statistikker om turneringen.

Slutningen på en æra

Federer og Nadal har været trofaste i Melbourne
Federer og Nadal har været trofaste i MelbourneProfimedia

Med Rafael Nadals tilbagetrækning fra turneringen bliver dette den første hovedturnering i herresingle ved Australian Open uden hverken Nadal eller Roger Federer siden 1999.

Den ensomme centurion

Roger Federer har vundet flest herresinglekampe ved Australian Open og sluttede sin karriere med en rekord på 102-15. Federer er den eneste spiller, der har vundet 100 eller flere kampe ved turneringen, mens Novak Djokovic har vundet næstflest med 89.

Djokovic' dominans Down Under

I den åbne æra har Djokovic den højeste sejrsprocent i herresingle ved Australian Open med en sejrsprocent på 91,8%. Djokovic er en af tre spillere, der har en sejrsprocent på 90% eller højere i herresingle, sammen med Jimmy Connors (91,7%) og Andre Agassi (90,6%) - minimum 10 kampe.

Hvis Djokovic vinder sin kamp i første runde, vil han blive den anden spiller i den åbne æra, der har spillet 200 Grand Slam-kampe på hard court, efter Roger Federer (221).

Stan The Man

Siden Marat Safin vandt Australian Open i 2005, har kun én anden spiller ud over de tre store vundet herresinglen ved turneringen - nemlig Stanislas Wawrinka, som besejrede Nadal i finalen i 2014.

Murray, den evige toer

Andy Murray har været i flest herresinglefinaler ved Australian Open uden at vinde i den åbne æra, idet han har tabt ved alle fem lejligheder - 2010, 2011, 2013, 2015, 2016. Han er den eneste spiller i den åbne æra, der har deltaget i fem eller flere herresinglefinaler ved en enkelt Grand Slam-turnering uden at vinde den.

Murray er altid faldet ved den sidste forhindring
Murray er altid faldet ved den sidste forhindringProfimedia

Den tabte generation

Daniil Medvedev er den eneste af de 10 bedst seedede herrer, der er mellem 27 og 35 år, og en af kun tre i top 15.

Ungdommen er på vej op

Det er første gang siden 2010( Novak Djokovic, Andy Murray og Juan Martin del Potro), at to eller flere spillere under 23 år (Carlos Alcaraz og Janik Sinner) er top fem-seedede i herresinglerækken ved Australian Open.

Hvis Alcaraz vinder herresinglen ved dette års Australian Open, vil han blive den blot fjerde spiller i den åbne æra til at vinde tre Grand Slam-titler, før han fylder 21 år, efter Mats Wilander, Bjørn Borg og Nadal.

Djoko mod nye horisonter

Hvis han vinder sin 11. Australian Open-titel i år, vil Djokovic blive den første mandlige eller kvindelige spiller i tennishistorien, der vinder 25 Grand Slam-titler i single.