Djokovic fortæller, at Federer "ikke kunne lide" hans opførsel tidligt i karrieren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic fortæller, at Federer "ikke kunne lide" hans opførsel tidligt i karrieren

Novak Djokovic (L) og Roger Federer har tilsammen vundet 46 Grand Slam-titler.
Novak Djokovic (L) og Roger Federer har tilsammen vundet 46 Grand Slam-titler.AFP
Novak Djokovic har fortalt, hvordan han gjorde Roger Federer vred, da han brød ind på scenen som en kæphøj opkomling, men han siger, at det kun satte skub i hans stræben efter at blive den bedste spiller i verden.

Den serbiske verdensetter går efter en historisk 25. Grand Slam i Melbourne, hvor han allerede har vundet titlen ti gange.

Novak Djokovic er allerede den mest dekorerede spiller i mændenes verden, med to flere Grand Slams på cv'et end den skadede Rafael Nadal og fire foran den pensionerede Federer.

Den 36-årige nød en legendarisk rivalisering med den schweiziske mester og vandt 27 af de 50 kampe, de spillede mod hinanden.

Fredag vandt Djokovic over 30. seedede Tomas Martin Etcheverry i sin 100. kamp i turneringen, og han så ud til at være tæt på sit bedste efter ujævne præstationer i de to første runder.

Efter sin sejr på Rod Laver Arena blev han bedt om at reflektere over sin tidlige karriere, hvor han forsøgte at udfordre de etablerede kræfter i spillet.

"Jeg ved, at Federer ikke kunne lide den måde, jeg opførte mig på i begyndelsen," sagde han.

"Jeg tror ikke, han brød sig om det. Jeg ved ikke med de andre."

"Jeg var nok ikke den type fyr, som nogle af de bedste kunne lide, fordi jeg ikke var bange for at sige, at jeg ville være den bedste spiller i verden."

"Jeg var selvsikker, og jeg følte, at jeg havde spillet til at bakke det op."

Men Djokovic, som møder den 20. seedede franskmand Adrian Mannarino i ottendedelsfinalen, sagde, at han aldrig har manglet respekt.

"Respekt er noget, jeg har lært, som skal være til stede, uanset hvad der sker," sagde han.

"Det er klart, at der kan ske mange ting på banen i kampens hede. Det er meget lang tid siden nu, 20 år siden jeg fik min første debut på den professionelle tour, tror jeg. Det er virkelig svært at sige, hvem der kunne lide mig mere eller mindre."

Og serberen gav et indblik i, hvad der driver ham, og sagde, at han blev drevet af, hvad han opfattede som uretfærdig kritik.

"Hvis jeg begik en fejl, ville jeg indrømme det og selvfølgelig sige, at jeg begik en fejl, række hånden op, undskylde eller hvad som helst."

"Men hvis kritikken kom uden nogen særlig grund, tror jeg, at jeg bare ville fortsætte i den retning, jeg havde valgt, og sådan var det.

"Jeg vidste, og jeg ved i dag, at du ikke kan have, at alle kan lide dig, hvem du er, hvordan du spiller, hvordan du opfører dig, hvad du taler om. Det er helt normalt. Vi er alle forskellige. Vi har alle forskellige præferencer."