Sverri Nielsen ved VM i roning: “Vil have afklaret OL nu”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sverri Nielsen ved VM i roning: “Vil have afklaret OL nu”
Sverri Nielsen efter sin sølvmedalje ved World Cup-løbet i Luzern.
Sverri Nielsen efter sin sølvmedalje ved World Cup-løbet i Luzern.Profimedia
Sverri Nielsen er for øjeblikket til VM i roning, der finder sted i Beograd, og den dansk/færøske roer har en klar ambition om at leve op til forventningerne og sikre sig plads ved OL I Paris med næsten et år til legenes start.

Danmarks bedste herre-roer, Sverri Nielsen, er naturligvis med resten af landsholdet til VM i roning i serbiske Beograd. Her er det klare mål at blive blandt de ni bedste, hvilket vil sige at komme enten mellem de seks både i A-finalen, eller mindst blive nummer tre i B-finalen. Dermed vil han nemlig automatisk være kvalificeret til OL i Paris 2024. Men målet er selvfølgelig at tage noget ædelmetal med hjem fra Serbien.

Og alt er gået i den rigtige retning indtil videre, eftersom Nielsen onsdag formiddag kvalificerede sig til semifinalerne efter at have have vundet klart i dagens ene kvartfinale.

Flashscore fangede inden starten på VM den store færing i lufthavnen, hvorfra han var på vej til Beograd efter en veloverstået træningslejr. 

Vejret i den serbiske hovedstad kan dog gå hen at blive et problem senere på ugen. For hvor temperaturen onsdag klikkede ind omkring 26 grader, så kan det i weekenden, hvor finalerne er placeret, blive en noget varmere omgang.

“Vores ene app siger omkring 30 grader, mens en anden siger 34-35 grader. Det er lige til den varme side, man vil helst ikke over 30 grader ude på vandet, men heldigvis har jeg lavet noget træning med varmestress. Det er en del af den normale forberedelse for mig, så det er ikke noget ud over det sædvanlige, men det kan godt blive vigtigt," sagde Sverri Nielsen.

Derudover har det været “business as usual” med træningslejren henlagt til det samme sted i Østrig, hvor landsholdet har været i tre uger. 

“Det har været godt vejr og fladt vand, og det var kun en enkelt dag, hvor der var lidt blæsevejr og bølger, så det har været velkendt og godt,” fortæller han.

Kan tysk dominans brydes?

Den største hurdle ved VM venter forude i skikkelse af den lange tysker Oliver Zeidler, som var helt og aldeles i særklasse ved det seneste World Cup-løb i Luzern, hvor han distancerede netop Sverri Nielsen, der endda måtte se Zeidler distancere ham med opsigtsvækkende fem sekunder over de sidste 250 meter af løbet.

Kan han overhovedet overvindes?

“Jeg havde ikke helt set komme, at han gjorde det, som han præsterede i Luzern, men omvendt var jeg ikke selv helt på toppen den dag. Jeg havde lidt maveproblemer, som gav mig noget ubehag, og det er ikke så fedt at have den slags med på vandet. Så hvis jeg rammer mit topniveau, så kan han besejres,” siger Sverri Nielsen, der dog medgiver, at selv en perfekt optakt måske ikke havde været en stor nok fordel til at slå Zeidler netop den dag. 

“Jeg har svært ved at sige præcis, hvordan stærkt jeg ror lige nu, men det har set godt ud mod de andre under træningslejren,” siger den færøske roer.

I forhold til ambitionen om at blive blandt de ni bedste i A-finalen, og dermed kvalificere sig til OL allerede nu, der er han klar i spyttet. 

“Jeg vil gerne have det afklaret nu, så jeg undgår at skulle gennem kvalifikationsstævner næste år og i stedet koncentrere mig fuldt ud om at forberede mig til Paris."

Netop OL er et ømt punkt for Sverri Nielsen, der var 15 hundrededele fra at få medalje ved det seneste OL i Tokyo, der egentlig skulle have været hans sidste. Men måden, finalen forløb på, medførte, at tvivlen omkring stoppet hurtigt meldte sig. Og efter et års pause var han tilbage på søen.

"Før finalen var det 90% sikkert, at jeg ville stoppe, men lige efter finalen var det nok røget ned på 70% i mit hovede. Det nagede at skulle stoppe på den måde. Så jeg tog et år væk fra roning, og begyndte undervejs stille og roligt at træne igen. Jeg prøvede mig lidt frem, ville se, om jeg begyndte at få skader, hvor meget jeg kunne træne, og om min motivation var der. Og så gik jeg og ventede på, at der kom en indre stemme og sagde stop, men det skete aldrig", fortæller VM-roeren til Flashscore.

Som afslutning bliver Sverri Nielsen spurgt ind til, om det har været et stressmoment kun at have tre år mellem OL-deltagelse og dermed en væsentligt kortere periode til at komme i OL-form - og kvalificere sig - end de fire år, der normalt går mellem legene.

"I begyndelsen var det, der følte jeg noget tidspres ved kun at have 9-12 måneder til at komme i form igen. Ville jeg kunne præstere ude på vandet, og var rivalerne kommet for tæt på mit niveau? Men det viste sig hurtigt, at jeg havde god fart i båden, og at både formen og det tekniske hurtigt vendte tilbage. Så ja, nu vil jeg bare sikre mig den OL-kvalifikation i Beograd, så jeg ikke skal bruge mere tid på at bekymre mig over det," siger Sverri Nielsen.

Han roer semifinalen i Beograd på fredag den 8. september, og du kan både følge den på Livescore samt med stream via Dansk Roforbunds hjemmeside.