Sygdom kan blive dyrt for dansk roning i kamp om OL-pladser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sygdom kan blive dyrt for dansk roning i kamp om OL-pladser

Sygdom kan blive dyrt for dansk roning i kamp om OL-pladser
Sygdom kan blive dyrt for dansk roning i kamp om OL-pladserProfimedia
Dansk roning mangler en af sine allerstørste kapaciteter, når VM starter i dag i Beograd og det kan vise sig at blive dyrt i forhold til kampen om OL-pladserne.

De danske roere har pr. tradition forberedt sig på VM, der samtidig fungerer som kvalifikation til OL, i Völkermarkt i Østrig, men det har op til stævnet været uden Lærke Berg Rasmussen, som i øjeblikket kæmper med sygdom, skriver Dansk Forening for Rosport i en meddelelse på Instagram.

Det var meningen at Lærke skulle have roet i damernes toer uden styrmand med Fie Udby Erichsen, men grundet Lærke's sygdom har man besluttet at indkalde Karen Mortensen fra Holstebro, hvilket alt andet lige vil være en svækkelse af konstellationen eftersom Lærke, der har vundet EM-VM og OL-medaljer regnes som et af dansk ronings allerstærkeste kort.

"Lærke Berg Rasmussen (DSR) fik på træningslejren op mod VM, konstateret kyssesyge. Hun har været ramt af træthed og har ikke kunnet passe den planlagte træning de sidste tre uger", skriver Dansk Forening for Rosport på sin hjemmeside. 

Lærke har dog gennem de seneste dage fået det bedre, og som planen er nu, så er Lærke klar sammen med Fie på W2- til indledende løb mandag kl. 10.28.

Fie og Lærke kvalificerede sig til OL i Tokyo og det var ventet, at parret ville have en god chance for at gentage den bedrift til OL i Paris. Mindstekravet for en kvalifikation til OL er en 11.plads, hvilket kan blive vanskeligt at indfri, hvis ikke Lærke har mulighed for at stille op. 

Dansk roning er rejst til Beograd med et 17-mand stort hold, hvor man forventer at Sverri Nielsen i herrernes singlesculler har størst medaljechancer sammen med OL-bronzevinderne Frederic Vystavel og Joachim Sutton i herrernes toer uden styrmand. 

Derudover er der også forhåbninger om at Astrid Steenberg, Frida Sangaard Nielsen, Julie Poulsen og Marie Johannesen vil kunne opnå midst en 7.plads i kvindernes firer uden styrmand, hvilket er kravet for at kvalificere sig til OL.