Sportschef revser internationalt roforbund efter dansk nedtur ved VM: "Unfair banefordele"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sportschef revser internationalt roforbund efter dansk nedtur ved VM: "Unfair banefordele"
Thor Juul Kristensen er langtfra tilfreds med de forhold, der er blevet roet under torsdag under VM.
Thor Juul Kristensen er langtfra tilfreds med de forhold, der er blevet roet under torsdag under VM.Roning.dk
Danskerne ved VM i roning havde torsdag mulighed for at booke flere finalepladser og OL-billetter, men succesen udeblev i Beograd.

Tre danske både missede finalepladser og indtil videre OL-kvalifikation.

Dårligt vejr og blæst satte sit præg på dagen, og sportschef Thor Juul Kristensen revser det internationale roforbund, der arrangerer mesterskaberne.

"Jeg er dybt frustreret over, at World Rowing ikke tør tage beslutningen om at flytte løbene, når vejret helt tydeligt skaber unfair banefordele. Det er eliteidrætsudøvere, der får frataget deres chancer, fordi World Rowing tilgodeser tv og placerer de største favoritter på de bedste baner. I bådklasser, hvor det normalt er marginaler, der afgør det, så er det helt forrykt, at det får lov at køre. Vi kan jo se på resultaterne og tiderne, at forholdene for banerne fire, fem og seks er meget ringere end på bane et, to og tre," siger Kristensen til roning.dk.

Størst forventninger var der til kvindernes firer uden styrmand, der blev nummer fire ved EM i maj.

Men trods en god afslutning sluttede båden med Astrid Steensberg, Frida Sanggaard, Marie Johannesen og Julie Poulsen som nummer fire i sin semifinale og var reelt aldrig tæt på den krævede tredjeplads.

Kvartetten missede dermed A-finalen ved VM, men kan stadig booke en dansk plads i disciplinen ved OL i Paris næste sommer. Det kræver en sejr i B-finalen.

Kravet er det samme til herrernes firer, der også var i vandet torsdag.

Her blev det dog til en sjette- og sidsteplads i semifinalen, hvor en sejr i B-finalen ikke virker helt så realistisk som hos kvinderne.

Duoen Frederic Vystavel og Joachim Sutton, der overraskende vandt OL-bronze i 2021, skal ligeledes forsøge at booke en dansk OL-plads i en B-finale.

Torsdag blev duoen nummer seks og sidst i sin semifinale, og nu er OL-kravet mindst en femteplads i B-finalen.