Succesfuld Mors-Thy-træner: Vi er mere attraktive for unge spillere end Aalborg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Succesfuld Mors-Thy-træner: Vi er mere attraktive for unge spillere end Aalborg
Niels Agesen har skabt stor fremgang i Mors-Thy.
Niels Agesen har skabt stor fremgang i Mors-Thy.Profimedia
Unge spillere blandet med rutinerede kræfter. Det er den opskrift, som Mors-Thy har fulgt gennem flere sæsoner, og i år ser det ud til at blive en stor succes for klubben.

Det er bestemt ikke hverdagskost for den nordjyske klub Mors-Thy at blande sig helt i toppen af dansk håndbold. De har i mange år været en del af landets bedste række, men normalt frister de en tilværelse midt i tabellen. 

Virkeligheden er dog en anden i denne sæson, hvor de i skrivende stund ligger godt til i kampen om en plads i Final4. Spørger man Mors-Thy-cheftræneren Niels Agesen, så er den flotte sæson et udtryk for en stærk gruppe af spillere, der komplimenterer hinanden godt. 

”Jeg synes, at vi fremstår som en enhed. Spillerne er gode til at gøre hinanden gode. De er meget disciplinerede over for den taktik, der er lagt forud for kampene,” siger Niels Agesen til Flashscore.

Mors-Thy er i den grad en af de store overraskelser, og det er endda, selvom de igennem sæsonen har måttet rotere meget grundet skader. Og selvom de i midten af grundspillet havde en lidt svær periode, hvor de ikke formåede at vinde i otte kampe, så var Niels Agesen ikke bekymret.

”Jeg synes faktisk ikke, at vi var inde i noget specielt formdyk. Det ved jeg godt, at omverdenen gerne vil have det til lyde som om. Men i den periode spiller vi uafgjort med Fredericia, GOG og BSH.”

”Og det er jo også i en periode, hvor vi er lidt ramt af skader og har et midterforsvar, som ikke var vant til at spille sammen i den konstellation. Alligevel præsterede vi egentlig okay. At der er lidt udsving med så ung en trup, det undrer mig sådan set ikke.” Fortæller Niels Agesen

Unge talenter får chancen hos Mors/Thy

Det er ikke helt forkert, når Niels Agesen siger, at han har en ung trup, men det er også en del af strategien. I den nordjyske klub stræber de nemlig efter at sammensætte et hold af dygtige og unge talenter blandet med nogle rutinerede kræfter. Og selvom de har den tidligere landsholdsspiller Henrik Toft Hansen på snart 38 år på holdkortet, så lyder holdets gennemsnitsalder på blot 24 år. 

Det vidner altså om, at der er mange unge spillere, der får chancen. Niels Agesen mener også, at det gode ungdomsmiljø og muligheden for at spille ligabold gør Mors/Thy meget interessant for de yngre spillere.

”Historisk set er der blevet gjort en kæmpe indsats, når det kommer til talentudvikling i klubben. På den konto, så tror jeg ikke, jeg generer nogen ved at sige, at Mors-Thy er langt mere attraktivt for unge mennesker end Aalborg er.”

Økonomien i Aalborg er en ganske anden end i Mors-Thy, og det ved Niels Agesen da også godt. Derfor er de nødt til at gøre sig attraktive på andre parametre. Blandt andet ved Mors-Thy Håndbold Akademi.

”Det siger jo sig selv, og jeg tror, at det er logisk for de fleste unge spillere, at vejen til at spille ligahåndbold hos os er større, end den er i nogle af de notoriske topklubber.”

”Man har arbejdet på det her, siden akademiet blev dannet, og der har man hele tiden bygget på. Uden at kende de andre holds talentmiljø indgående, så tillader jeg mig at sige, at der er et træningsmiljø og en kultur, som er på meget, meget højt niveau.”

Drømmen om semifinale

Mors-Thys mulighed for en plads i Final4 vil være noget af et svendestykke for Niels Agesen og den nordjyske håndboldklub.  

Det er også en væsentlig omvæltning, hvis man kigger på, hvordan holdet gjorde det i seneste sæson, hvor det blot blev til en 11.-plads i grundspillet. Ambitionsniveauet er da også steget i takt med, at resultaterne viste, at Mors-Thy-holdet kunne være med i toppen og muligvis spille sig i en semifinale for første gang i mere end ti år.

”Vi sagde, at første mål var, at vi kom med i slutspillet, og så ville vi tage den derfra.” fortæller Niels Agesen og fortsætter:

”Altså, sidst, klubben var i en semifinale var i 2013. Den her gruppe og jeg gerne vil gerne vise, at vi kan lave et tilsvarende resultat eller bedre, så vi drømmer jo om at komme i en semifinale i første omgang.”

Søndag aften spiller de mod de nordjyske rivaler fra Aalborg, og Niels Agesen forventer da også en ekstremt svær opgave.

”Vi ved godt, at vi fysisk er Aalborg markant underlegen. Det handler derfor om at finde nogle små procenter her og der, og så at lykkes med det, hvis vi skal slå Aalborg. Vi gør forsøget, det gør vi hver eneste gang.”

”Jeg forventer, at det bliver en hård kamp. Altså, vi ved jo godt, at selv i stærkeste opstilling, skal vi dække rigtig, rigtig godt op, og se, om vi kan skabe nogle kontrachancer. Derudover skal vi spille med fart mod et fysisk stærkt Aalborg-hold. Spørgsmålet er bare, om der kan findes så meget fart og temposkifte, at vi kan drille dem.”

Kampen mellem Mors-Thy og Aalborg spilles klokken 19:30, og du kan følge den her.