Senegal slog knebent Ecuador - Dermed senegalesisk jubel og videre færd ved VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Senegal slog knebent Ecuador - Dermed senegalesisk jubel og videre færd ved VM

Kalidou Koulibaly fejrer sin vinderscoring mod Ecuador.
Kalidou Koulibaly fejrer sin vinderscoring mod Ecuador.MANAN VATSYAYANA / AFP
På en smal 2-1 sejr lykkedes det Senegal at gå videre til næste runde.

Første halvleg var ikke noget videre at råbe hurra for, selvom Senegal hurtigt kom til at sidde på det både på banen og på tribunerne. Det var også dem, der havde mest brug for tre point, mens Ecuador ville kunne klare sig med uafgjort. Derfor var det naturligt, at de lagde mest tryg på offensivt, og de brændte da også tidligt to gode chancer for at bringe sig foran, der begge blev sendt ved siden af mål. 

Ecuador og især Enner Valencia kæmpede for at bringe spillet frem, men det lykkedes ikke særligt tit. I stedet kom der få minutter før pausen et klodset straffespark, da Piero Hincapie kom for sent ind i en redningsaktion. Det tog Ismaili Sarr sig stensikkert af. Efter et kort tilløb satte han køligt og tørt bolden i nederste højre hjørne.

Fra anden halvlegs start fortsatte Senegal med at have godt styr på kampen, men pludselig kom der ud af det blå en udligning, da Moises Caicedo kunne dirigere et hovedstød efter hjørne det sidste stykke vej ind i mål, komplet udækket. Nu var Ecuador pludselig videre, men der gik ikke engang to minutter, så havde Kalilou Koulibaly nok engang bragt senegaleserne i front efter en ripost i feltet. Apropos feltet, så var der nu fuld fart over det! Nok engang havde Senegal kurs videre, og denne gang fortsatte de ufortrødent med at angribe. Omvendt begyndte Ecuador nu at se mere og mere trætte ud, og det var småt, hvad de kunne skabe frem ad banen. 

Til sidst blev bolden hældt langt op af banen konstant fra Ecuador, og det var mad for Koulibaly i Senegals forsvar, der er specialist i at afværge den slags. Seks minutters overtid forløb hurtigt med den slags, hvis man altså var fra Ecuador, og til sidst kunne de festklædte senegalesere for alvor slippe gildet løs. De går videre fr gruppe A sammen med Holland.