Sprudlende Ecuador havde fortjent mere end uafgjort mod skuffende hollændere

Sprudlende Ecuador havde fortjent mere end uafgjort mod de skuffende hollændere
Sprudlende Ecuador havde fortjent mere end uafgjort mod de skuffende hollændereProfimedia
Holland startede flot mod Ecuador med et et mål efter bare seks minutter fra Cody Gakpo, men faldt langsomt sammen mod et sprudlende sydamerikansk mandskab, der havde fortjent mere end uafgjort 1-1 mod Louis Van Gaals tropper. Begge hold ligger dog meget fordelagtigt i forhold til at kvalificere sig til 1/8-finalerne, mens Qatar med dette resultat er ude af VM.

PSV-stjernen Gody Gakpo, der også scorede i åbningssejren over Senegal, gav efter fem minutter Holland en regulær drømmestart mod Ecuador.

Playmaker Davy Klaassen samlede en løs bold op, som røg videre til Gakpo. Og efter et træk bragede han fra kanten af feltet med venstrebenet kuglen i nettet tæt på stolpen. Ecuador pressede optimistisk på efter mavepusteren, men sydamerikanerne fik før pausen ikke skabt alverden mod en solid hollandsk defensiv.

Den dobbelte målscorer fra 2-0-sejren over Qatar, Enner Valencia, havde et af de bedste forsøg, men Hollands sidste skanse, Andries Noppert, var på plads med en redning. Og lige før pausefløjtet blev Pervis Estupinans træffer ikke godkendt på grund af en holdkammerat, der stod i en offsideposition og ifølge dommeren havde indflydelse på spillet.

Hollands statistik mod Ecuador
Hollands statistik mod EcuadorOpta by StatsPerform

Hollandsk passivitet straffet

Hollands passive tilgang efter målet blev til gengæld straffet kort inde i anden halvleg. Efter et skidt boldtab af unge Justin Timber trykkede Estupinan af, og Valencia var over Nopperts ripost.

Det var 33-årige Valencias sjette scoring i træk for Ecuador ved VM. Han scorede alle holdets tre mål i Brasilien i 2014 og har indtil videre også været eneste ecuadorianske målscorer i Qatar. Derfor var det også en stor bet for holdet, da Valencia i slutfasen blev båret fra banen.

Ecuador var tæt på 2-1 i anden halvleg, men overliggeren tog fra, da Gonzalo Plata trykkede af efter en time. Efterhånden gik gassen en smule af ballonen, eftersom slutfløjtet nærmede sig, og det endte med 1-1 på tavlen efter 14 ecuadorianske afslutninger mod beskedne 2 fra Holland.