Sebastian Dahm efter Russells afgørende mål: Det er sindssygt vigtigt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sebastian Dahm efter Russells afgørende mål: Det er sindssygt vigtigt

Stor dansk glæde efter sejren over Frankrig
Stor dansk glæde efter sejren over FrankrigProfimedia
Trods det faktum at Danmark smed en 2-0 føring inden sejren blev hentet i overtiden, var det en optimistisk Sebastian Dahm der efter kampen kom med sin analyse til Flashscore.

Trods dansk føring på 2-0 efter første periode, kom Frankrig tilbage i opgøret. Det har Sebastian Dahm en forklaring på

“Frankrig tager styringen i kampen og får genereret en masse offensiv zonetid. Når man har en 2-0 føring kommer man tit til at stille sig lidt tilbage og overlader initiativet til modstanderen. Så skal der altså ikke meget til at man samler momentum op”, siger Dahm, der forklarer at 2-0 ikke er nogen nem føring i ishockey og på den front giver målmanden Frankrig kredit.

Frankrig lykkedes på flere måder at matche danskerne. Dahm mener at tilfældigheder også havde en rolle at spille.

“De fik holdt fat i pucken og fik presset os tilbage på banen. Så får den målet ved den knækkede stav og afslutningen der rammer flere spillere på vej i mål”

Med sejren ligger en kvartfinale stadig indenfor det muliges gunst, men der er ikke råd til svipsere.

“Forskellen på at vinde og tabe i overtid er sindssygt stor. To points i dag kan vise sig ekstremt vigtigt og nu behøver vi ikke nødvendigvis jagte en sejr i regulær tid over Østrig. Så skal vi formentligt slå Tysklands rent, men alt er muligt. For selvtilliden er det dog umådeligt vigtigt”.

En sejr er en sejr lyder flosklen, men i ishockey er der et point til forskel. Dahm er dog tilhænger af flosklen.

“Nogen kan måske godt hænge lidt med hovedet, men det handler om at fjerne de negative tanker. Det er vigtigt at fokusere på det positive”.

Næste modstander er Østrig, hvor Dahm spiller til dagligt i KAC Klagenfurt.

“Østrig er fysiske og skøjtestærke. Gode skytter, men mangler de store profiler. Deres målmænd er også et niveau under vores, så vi har en bedre bredde end dem. De har dog et stærkt kollektiv og kan komme som underdogs, hvilket altid er farligt”, slutter Dahm, der håber Danmark kan holde fast i det stærke powerplay