Polsk landstræner får sparket efter blot 11 måneder på posten

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Polsk landstræner får sparket efter blot 11 måneder på posten

Polsk landstræner får sparket efter blot 11 måneder på posten
Polsk landstræner får sparket efter blot 11 måneder på postenProfimedia
Polen skal have ny fodboldlandstræner for tredje gang på to år. VM-træner Czeslaw Michniewicz' kontrakt bliver ikke forlænget, når den udløber ved årsskiftet. Det oplyser landets fodboldforbund, PZPN, på sin hjemmeside.

Michniewicz overtog i januar landstrænerjobbet fra Paulo Sousa, der efter kort tid på posten foretrak at overtage trænertjansen i Flamengo i Brasilien.

Under 52-årige Michniewicz' ledelse kvalificerede Polen sig til VM gennem playoffkampe i marts.

Siden lykkedes det polakkerne at holde sig i det øverste lag i Nations League, hvor holdet sluttede som nummer tre i sin gruppe efter Holland og Belgien, men foran nedrykkerne fra Wales.

I den netop overståede VM-slutrunde slap Polen helskindet gennem indledende runde, men tabte efterfølgende ottendedelsfinalen mod Frankrig.

Selv om resultaterne på overfladen har været hæderlige, er landstræneren blevet heftigt kritiseret i hjemlandet. Mange fans mener, at spillet har været for forsigtigt og kedeligt.

Forbundspræsident Cezary Kulesza forklarer, at landsholdet fremover skal have et andet udtryk.

"For at kunne vurdere trænerens arbejde ordentligt var vi også nødt til at tage højde for andre vigtige emner, såsom den langsigtede idé for landsholdet, og i hvilken retning holdet skal udvikle sig", siger Kulesza.

Forbundet går nu på jagt efter en afløser. Første opgave bliver at få Polen med til EM 2024 i Tyskland.

Den nye landstræner får også til opgave at forbedre landsholdets image og genopbygge fansenes tillid, lyder det i meddelelsen.