Optakt: Sultne AGF'er klar med nålen, når FCKs guldballon gæster Århus Stadion

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Sultne AGF'er klar med nålen, når FCKs guldballon gæster Århus Stadion

Et fyldt Århus Stadion afventer besøg fra hovedstaden i søndagens hovedkamp.
Et fyldt Århus Stadion afventer besøg fra hovedstaden i søndagens hovedkamp.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AGF jager bronzedrømmene på hjemmebane i Århus, men selvom selvtilliden er intakt i kølvandet på det seneste nederlag i Brøndby, så skal der leveres en indsats på 100 %, hvis de skal sende FCK, der har det lange lys indstillet på mesterskabet, hjem med nul point på kontoen.

Det dufter af et vaskeægte topbrag i Århus, når de aspirerende guldkandidater fra FC København gæster et AGF-hold med sjældent mod på tingene. Trods et 0-1 nederlag i den seneste kamp mod Brøndby var århusianerne det dominerende hold i opgøret, og det er nogle år siden, odds har været så balancerede i de tos indbyrdes kampe. 

Ud af de seneste fem er det således endt med tre sejre til Løverne, hvoraf de to er faldet i Århus, samt to uafgjorte. Men Uwe Röslers geledder er stramme, og AGF er derfor det hold, det er sværest at score mod i den bedste, danske række.  

Den solide treback-kæde, der primært udgøres af Yann-Aurel Bisseck, Frederik Tingager og Thomas Kristiansen har været bundsolid, og det dufter i det hele taget ikke af mange mål i kampen. 

Omvendt har FCK ligaens bedste offensive spiller i Mo Daramy, og Felix Bejimo kommer til have sit at se til med en kantspiller, der har tricks i posen udover det sædvanlige. 

Daramy er en spiller med ild i denne sæson
Daramy er en spiller med ild i denne sæsonFlashscore

Uwe Rôsler på AGF-bænken har op til kampen udtalt, at der er brug for at levere en perfekt indsats, hvis man skal sende topholdet hjem til København uden point i bagagen, og det kan der næppe være flere meninger om.”

“Vi gjorde mange ting rigtig i Brøndby, men manglede det sidste til at få udbytte af en på mange måder godt udført kamp. Det skal vi forsøge at gøre igen på søndag mod et dygtigt FC København-hold. De er et tophold, og du skal ramme dine gode dage, når du møder dem i form af kvaliteten som hold og hos spillerne individuelt,” udtalte Rösler inden kampen til AGFs hjemmeside.

H2H mellem de to mandskaber
H2H mellem de to mandskaberFlashscore

Skader og karantæner

Hos AGF er Thomas Kristensen fortsat ude med skade, som Benjamin Hvidt længe har været det, men ellers er det en pletfri trup, Uwe Rösler har at arbejde med.

FC København har måttet erkende, at Davit Khocholava er ude for resten af sæsonen, og det er et hak i tuden for en københavnsk defensiv, der har nydt godt af en georgier i storform i denne sæson.

Hold øje med:

Der er ingen vej uden om Mohamed Daramy, der har brændt grønsværen og adskillige forsvarsspilleres selvtillid af indtl videre i denne sæson. Han er slet og ret for god til Superligaen, og det er kun et spørgsmål om, hvorvidt FCK kommer til at profitere af de chancer, den unge kantspiller kommer til at producere. Og Lukas Lerager har været i storform på det seneste.

For god til Superligaen er også Yann-Aurel Bisseck i AGFs forsvar, og man skal nok nyde begge disse spillere de få måneder, de endnu er at finde på danske baner. Derudover får Nicolai Poulsen en vigtig rolle i forhold til at forstyrre gæsternes offensive tiltag.

Følg kampen live på Flashscore