Brøndby skal forsøge at slå formstærke AGF og FCK tager imod Viborg i topkamp søndag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brøndby skal forsøge at slå formstærke AGF og FCK tager imod Viborg i topkamp søndag

Der er igen vigtige point på spil i mesterskabsspillet søndag.
Der er igen vigtige point på spil i mesterskabsspillet søndag. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AGF fortsætter jagten på medaljer, når de skal på besøg hos kriseramte Brøndby. Derudover brager FCK og Viborg sammen i intens topduel.

Brøndby – AGF

Brøndby skal forsøge at få den første sejr i mesterskabsspillet, når AGF søndag kommer på besøg. De to klubber har spillet et hav af intense opgør gennem tiderne. Selvom det i denne omgang nok ikke kommer til at have indflydelse guldmedaljerne, så bliver det med garanti en spændende duel.

Indbyrdes opgør

Det er søndagens gæster fra Aarhus, der ligger bedst placeret i tabellen, men det er Brøndby, der har vist sig stærkest i de to indbyrdes kampe i grundspillet.

De to hold mødte hinanden på Brøndby Stadion i allerførste spillerunde i sæsonen. Her fik Brøndby en smal 1-0-sejr, mens opgøret i Aarhus endte 2-2 efter en sen Brøndby-udligning.

Brøndby har derfor hentet fire point mod AGF i sæsonen, mens AGF altså kun har fået et enkelt point.

Indbyrdes opgør.
Indbyrdes opgør.Flashscore.

Form

Selvom Brøndby har været bedst i de indbyrdes kampe mod ”De Hviie’” i denne sæson, så er der ingen tvivl om, hvilket hold der er i den bedste forfatning lige nu.

AGF har nemlig hentet hele 17 point ud af 21 mulige i 2023. I de seneste fem kampe er det blevet til 13 point, hvilket gør dem til det mest formstærke hold i Superligaen i samme periode.

Samtidig har Brøndby kun formået at skrabe tre point sammen i de seneste fem kampe. Derudover er det udelukkende blevet til nederlag i de seneste tre opgør.

 

Disse spillere skal du holde øje med

En af de spillere, der kan gøre livet svært for Brøndby, er AGF’s tyske midtstopper Yann Bisseck. Den unge forsvarsspiller har været en af de bedste spillere i sæsonen, og hans evner i den defensive fase, opbygningsspillet og på de offensive standardsituationer bliver uden tvivl en ordentlig mundfuld for Brøndby.

Yann Bisseck mod Randers FC.
Yann Bisseck mod Randers FC.Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Brøndby har været skidt kørende på det seneste, og det betyder, at de rutinerede spillere skal oppe sig. Det har været tydeligt, at når en spiller som Daniel Wass præsterer på sit vante niveau, så bliver resten af Brøndby-holdet bedre, som det var tilfældet i udesejren mod FCM. Derfor skal Daniel Wass spille en god kamp både offensivt og defensivt, hvis holdet fra Vestegnen skal have point mod de formstærke aarhusianere.

Skader og karantæner

Brøndby:

Mathias Kvistgaarden – karantæne

Anis Slimane – karantæne

Mathias Greve – tvivlsom

 

AGF:

Jelle Duin – skade

Benjamin Hvidt – skade

Thomas Kristensen – skade

Oliver Lund – skade

 

Du kan følge kampen her.

FC København – Viborg

Der skal spilles topkamp i Parken, hvor andenpladsen fra FC København tager imod tredjepladsen fra Viborg. Det bliver en kamp, hvor begge hold skal forsøge at holde snor i de hold oven over, mens de også skal holde afstanden til holdene under. Derfor bliver det en ekstremt spændende kamp.

 

Indbyrdes opgør

De to hold ligger tæt i tabellen, men det var ikke tæt i tredje spillerunde, da Viborg på hjemmebane smadrede FCK med 4-2. Det var dog mere lige i Parken i 22. spillerunde, hvor FCK løb med en sejr på 2-1.

De to hold har derfor hentet en sejr hver imod hinanden i de indbyrdes opgør. Det bliver derfor spændende at se, hvor de to hold står søndag eftermiddag efter kampen på Østerbro.

Form

FC København tabte lidt overraskende i seneste spillerunde, da Randers FC besejrede guldkandidaterne med 1-0. Københavnerne havde ellers vundet ni kampe i træk i Superligaen og lignede et hold, der ikke havde tænkt sig at stoppe med at vinde. Det fik Randers dog sat en stopper for.

FCK’s nederlag til Randers skal de være glade for i Viborg. Det betyder nemlig, at de stadig har kontakt til andenpladsen, hvor de med en sejr i Parken søndag kun vil være to point efter. Viborg har gennem hele sæsonen været en del af toppen, men de er gået lidt i stå på det seneste, hvor det kun er blevet til fem point i de seneste fem kampe.

Formkurve og indbyrdes.
Formkurve og indbyrdes.Flashscore.

Disse spillere skal du holde øje med

Viborgs forsvar er utroligt solidt. Derfor bliver Hákon Haraldssons dynamiske løb fra sin 9’er-position uhyre vigtige for at skabe plads til resten af hjemmeholdet. Derudover har den unge islænding været flyvende i foråret, hvor det indtil videre er blevet til tre scoringer.

Viborgs forsvar skal være på stikkerne, hvis de ikke skal blive rundtosset i FCK’s kombinationer. Den 23-årige stopper Zan Zalatel har været godt spillende på det seneste, hvor han specielt i kampen mod Brøndby var aldeles duelstærk. Sloveneren skal igen finde storspillet frem, hvis Viborg skal holde FCK fra fadet.  

Skader og karantæner

FCK:

Davit Khocholava – skade

Carlos Zeca – skade

Andreas Cornelius – tvivlsom

Nicolai Boilesen – skade

 

Viborg:

Martin Agnarsson – skade

Marokhy Ndione – skade

Alassana Jatta – tvivlsom

Mads Lauritsen – tvivlsom

 

Du kan følge kampen her.