Optakt: Bayern München og RB Leipzig brager sammen i tysk Super Cup

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Bayern München og RB Leipzig brager sammen i tysk Super Cup

Lørdag byder på storkamp i Tyskland.
Lørdag byder på storkamp i Tyskland.Profimedia
En forrygende fodboldlørdag afsluttes med et spændende Super Cup-opgør mellem Bayern München og RB Leipzig.

Vanen tro bliver den tyske sæson sparket i gang af en intens Super Cup-finale. I år står opgøret mellem seneste sæsons Bundesliga-vindere fra Bayern München og pokalmestrene fra RB Leipzig.

Både Leipzig og Bayern har store forventninger til den kommende sæson, og en sejr i lørdagens Super Cup kan være med til at give det vindende hold et selvtillidsboost inden Bundesligasæsonen starter.

Indbyrdes opgør

Der er blevet spillet mange opgør mellem Bayern og Leipzig siden sidstnævnte blev en fast bestanddel af toppen af tysk fodbold i 2016. 

Selvom Leipzig har braget ind i tysk fodbold med en aggressiv og offensiv spillestil, så er det stadig mastodonterne fra München, der har overtaget i de indbyrdes opgør. I de seneste ti indbyrdes kampe har Bayern vundet fem, mens fire er endt uafgjort og Leipzig har vundet en. 

Faktisk mødte de to hold også hinanden ved sidste års Super Cup. Her endte kampen ganske målrigt, da Bayern vandt med hele 5-3. 

De to holds seneste møde var tilbage i maj, og her var Leipzig stærkest, da de vandt med 3-1 på Allianz Arena i München. Lørdag skal de forsøge at gøre det igen. 

Profilfattigt Leipzig-hold

Der er dog sket en del på de to hold, siden de senest mødte hinanden tilbage i maj. RB Leipzig har mistet flere store profiler i løbet af sommerens transfervindue. Christopher Nkunku er røget til Chelsea, Dominik Szoboszlai er skiftet til Liverpool, Josko Gvardiol er i Manchester City og Konrad Laimer er skiftet til Bayern München. 

En masse profiler er væk og Leipzig, og de skal nu i gang med at bygge et nyt hold op. Unge talenter som Xavi Simons, Benjamin Sesko og Lois Openda skal forsøge at løfte det østtyske hold.

I Bayern har man sagt farvel til Sadio Mané, Lucas Hernandez og Marcel Sabitzer. Til gengæld har de hentet Konrad Laimer, Kim Min-Jae og Harry Kane ind, som alle skal være med til at løfte holdets niveau. 

Særligt indkøbet af Harry Kane har været nødvendigt, da der siden Robert Lewandowski forlod klubben har manglet en verdensklasse målscorer. Det har de så fået nu.

Skader og karantæner:

Bayern:

Eric Maxime Choupo-Moting – skade

Manuel Neuer – skade

Thomas Müller – skade 

Raphael Gurreiro – skade

Leipzig:

Christoph Baumgartner – skade

Peter Gulacsi – skade 

Amadou Haidara - skade