Ny atletikboss forstår bekymringer: Alle aftaler overholdes

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny atletikboss forstår bekymringer: Alle aftaler overholdes

Der sker ting og sager i Dansk Atletik.
Der sker ting og sager i Dansk Atletik. Dansk Atletik
Dansk Atletik skal nok overholde alle indgåede aftaler med atleter og Team Danmark og følge de demokratiske regler, forbundet hviler på.

Sådan lyder det for forbundets nye formand, Thomas Vang Christensen, efter en hektisk uge med bred kritik af Dansk Atletik efter udskiftning i bestyrelsen og opsigelsen fra en nøglemedarbejder.

Thomas Vang Christensen er tiltrådt som den tredje formand på under to år, efter at tidligere formand Simone Frandsen og tre andre bestyrelsesmedlemmer, heriblandt næstformanden, trak sig i sidste uge efter interne uenigheder i bestyrelsen.

Uroen førte til, at forbundets vellidte elitechef, Mikkel Larsen, indgav sin opsigelse et halvt år før OL, og så rullede bekymringerne for alvor ind fra både atleter, Team Danmark og flere store atletikklubber.

Thomas Vang Christensen forstår de mange bekymringer, men maner til besindighed, når han gennemgår dem en for en.

"Jeg forstår udmærket godt, at folk er blevet overraskede og bekymrede, sådan er det, når der sker forandringer, der ikke er planlagt."

"Nu skal vi sørge for, at atleterne mærker så få forandringer som muligt, og de og klubberne skal understøttes på både den korte og den lange bane. Det samme gælder vores samarbejdspartnere, heriblandt Team Danmark."

"Vi kommer til at overholde alle de aftaler og planer, vi har indgået med atleterne, så de mærker så lidt forandring som muligt. Vi skal have genskabt tilliden til Dansk Atletik, og det gør vi kun ved at være seriøse og overholde alle aftaler, mens vi samtidig videreudvikler os," siger Thomas Vang Christensen.

Team Danmark har kritiseret den store uro i forbundet. Efter Mikkel Larsens opsigelse pointerede Team Danmark-sportschef Lars Balle Christensen, at Dansk Atletik er i fare for at miste sin økonomiske støtte fra Team Danmark, når støttekronerne i perioden 2025-2028 skal fordeles.

Mandag mødtes parterne, og her pointerede Thomas Vang Christensen, at den interne uro i Dansk Atletiks ledelse nu er fortid.

"Jeg har drøftet hele situationen med Team Danmark, og jeg kunne fortælle dem, at vi nu har en helt enig bestyrelse, og at den bakker op om direktionen og resten af organisationen. Alle arbejder i samme retning."

"Det er rigtigt, at det er essentielt for Dansk Atletik at bevare et samarbejde med Team Danmark for at kunne give atleterne de bedste vilkår. Derfor overholder vi selvfølgelig alle forpligtelser. Vi i bestyrelsen har jo også en stor kærlighed til atletikken, og vi vil kun den og atleterne det bedste," siger atletikformanden.

Det var de tilbageværende fem bestyrelsesmedlemmer i Dansk Atletik, der bad Thomas Vang Christensen om at tilslutte sig i en formandsrolle. Det har vakt kritik i tre af landets største atletikklubber, Sparta, Odense Atletik og Aalborg Atletik og Motion.

På vegne af klubberne siger Sparta-direktør Dorte Viberg i et interview med DR, at det er kritisabelt ikke at have en medlemsvalgt formand.

"Jeg forstår udmærket, at de gerne vil have et ekstraordinært årsmøde, og det har vi også allerede tilkendegivet at de får," siger Thomas Vang Christensen.

"De fem øvrige i bestyrelsen, som udgjorde og udgør flertallet, er valgt på et årsmøde. Vedtægterne giver mulighed for, at der kan komme en konstitueret og fungerende formand indtil et årsmøde, så alle demokratiske regler er blevet overholdt," uddyber han.

Han forventer, at forbundet inden for en uge kan komme med en dato for, hvornår det ekstraordinære årsmøde finder sted. Han slår fast, at det bliver i foråret.

Samtidig forsikrer han også, at han ikke ser sig selv som en midlertidig overgangsfigur, men at han har i sinde at stille op til formandsvalget på det ekstraordinære årsmøde.

"Det lå i henvendelsen fra den nuværende bestyrelse, at de ønskede, at jeg trådte ind nu, og at jeg også stiller mig til rådighed på årsmødet. Det har jeg tænkt mig at gøre."

"Jeg er 100 procent engageret i, hvordan vi udvikler den bedste tænkelige fremtid for atletikklubber og atleter," siger Thomas Vang Christensen.

Flere atleter har udtrykt bekymring over elitechef Mikkel Larsens forestående exit efter 20 år i forbundet.

"Han har været rigtig dygtig til sin funktion, og det er kedeligt, at han fratræder. Men han er stadig til rådighed i sin opsigelsesperiode, og imens arbejder vi på at finde en løsning, så alle atleter også derefter kan holde fokus på at præstere bedst muligt," siger den nye atletikformand.

Omtaler