Nikolaj Ehlers med endnu en assist for Winnipeg. Rangers skuffede hjemme

Nikolaj Ehlers med endnu en assist for Winnipeg. Rangers skuffede hjemmeGetty Images via AFP
Den danske forward ar gang i en fornem stime efter comebacket fra en operation for sportsbrok. Fem kampe. tre mål og seks assists lyder stimen på, og danskeren var på pletten igen natten til mandag.

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 2-1

Gæsterne fra det varme Arizona er et at de dårligste hold i denne sæson i NHL. I nat var de taget til det kolde nord til Winnipeg, hvor dagstemperaturen ligger imkring - 10 grader. Coyetes bød dog i den grad hjemmeholdet trods.

Alle mål blev scoret i den midterste periode, hvor Jets fik en drømmestart med en powerplay scoring efter 37 sekunder ved Pierre-Luc Dubois. Nikolaj Ehlers satte backen Josh Morrissey op til et slagskud, og inde foran mål fik Dubois styret pucken i mål til 1-0. Clayton Keller udligende for Coyotes omkring midtvejsmærket, men veteranen, og tidligere Jets kaptajn, Blake Wheeler fandt sig selv fri på bagerste stolpe og afgjorde kampen til Winnipegs fordel. Arizona tabte dermed for niende gang i træk, mens Jets vandt kamp nummer otte ud af deres seneste ni.

New York Rangers - Montreal Canadiens 1-2

Nattens Original Six opgør fra Madison Square Garden var også et amerikansk-canadisk opgør, og som i de to andre, vandt Canada. Montreal havde ikke vundet på udebane siden 19. december, men Kirby Dach sendte gæsterne på sejrskurs med et powerplay-mål i starten af 2. periode. Rangers der har været ramt af maveonde hos flere spillere, og for anden gang var uden Chris Kreider, fik dog udlignet ved Artemi Panarin inden 2. periode var slut.

Montreal ville det dog anderledes, og Cole Caufield, der havde en assist på det første mål, afgjorde kampen med en flot firsttimer tæt under mål.

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 3-4 (SO)

Det så svært ud for Vancouver inden opgøret med topholdet Carolina. Fire nederlag i træk var optakten for Canucks, der måske blev lidt lettede, da de så at Carolina stillede op uden Frederik Andersen i målet. Hurricanes tog dog stadig teten fra start og var foran 2-0 efter første periode.

Gæster fik reduceret i slutningen af anden periode, så spændingen var til at tage at føle på, inden de to hold startede tredje periode. J.T. Miller udlignede for Canucks efter han fik sendt sin egen afslutning der rante stolpen, ind bag Carolinakeeper Pyotr Kochetkov. Med tre minutter igen kom hjemmeholdet på 3-2, hvilket længe ligende den afgørende scoring. 17 sekunder før tid havde Canucks taget målmanden ud og satsede hele butikken, og det gav pote. Brock Boeser kunne sende en retur puck ind til udligning 3-3.

Overtiden gav ingen afgørelse, og så blev det Vancouvers svenske stjerne Elias Petterson, der afgjorde til canadiernes fordel på straffeslag.