NFC playoff-status: Eagles stadig på toppen - Giants er tilbage på sporet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NFC playoff-status: Eagles stadig på toppen - Giants er tilbage på sporet

NFC playoff-status: Eagles stadig på toppen - Giants er tilbage på sporet
NFC playoff-status: Eagles stadig på toppen - Giants er tilbage på sporetMICHAEL REAVES/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Det er stadig meget spænding i NFL med tre runder tilbage. Philadelphia Eagles har været suveræne i NFC, men hvad der sker i resten af tabellen? Hvem har ellers en chance for at komme i playoffs i de sidste par uger?

01 Philadelphia Eagles (13-1)

På en iskold Soldier Field spillede Eagles en svær kamp mod Chicago Bears (3-11), hvor vinden spillede en stor rolle. Eagles vandt dog stadig med 25-20. Med 13 sejre i 14 kampe har Philly den bedste start på sæsonen siden 2004. Dengang nåede holdet Super Bowl og tabte til New England Patriots (24-21). I Chicago løb Eagles quarterback Jalen Hurts hele tre touchdowns, hvilket er det højeste i hans karriere. Det bringer ham til 13 rushing touchdowns, og MVP-kandidaten har brug for en mere for at komme ved siden af ​​Cam Newton (14, 2011).

02 Minnesota Vikings (11-3)

Vikings tog sidste lørdag aften førstepladsen i NFC North. Måske det mest spektakulære comeback i NFL’s historie fandt sted i 36-39-sejren over Indianpolis Colts. For første gang siden 2017 vinder Vikings NFC North igen. Chancen for at overhale disse Eagles virker dog meget lille. Minnesotas spil er meget ustabilt, og derfor skal de passe på, at de ikke bliver overhalet i tabellen af San Francisco 49ers. Vikings spiller deres sidste hjemmekamp i denne regulære sæson på lørdag, hvor New York Giants kommer forbi.

03 San Francisco 49ers (10-4)

Historien om 49ers er historien om quarterbacken. Trey Lance blev skadet meget tidligt på sæsonen, og for et par uger siden pådrog Jimmy Garoppolo også en skade, der vil holde ham på sidelinjen resten af ​​året. Derfor er den sidst valgte spiller i NFL Draft. Brock Purdy (Iowa State) gør det godt, hjulpet af nogle stjernespillere i angrebet og et godt forsvar. 49ers er allerede sikre på at vinde NFC West takket være sejren i Seattle (21-13), men de ønsker selvfølgelig at blive bedre seedet.

04 Tampa Bay Buccaneers (6-8)

Det har været ikke Tom Brady og Buccaneers' år. Takket være et svagt NFC South vil holdet formentlig gå i slutspillet som divisionsvinder. Buccaneers tabte søndag 34-23 efter at have ført med 17 point i første halvleg. Alt, der kunne gå galt, gik galt. Brady tabte for første gang i sin 23-årige karriere efter at have været foran med 17 point eller mere. Han havde 89-0 i disse kampe indtil sidste weekend. Det siger meget om den fuldstændige implosion af Tampa Bay mod Cincinnati Bengals. Så længe Bucs bliver ved med at skyde sig selv i foden, kommer de ikke til at drille nogen i slutspillet.

Tom Brady i kampen mod Cardinals.
Tom Brady i kampen mod Cardinals.AFP

05 Dallas Cowboys (10-4)

Cowboys befinder sig lidt i ingenmandsland. De kommer ikke til at overhale Eagles i kampen om divisionstitlen. Samtidig bliver de heller ikke selv passeret. Cowboys er derfor sikre på slutspil. Alligevel var udekampen mod Jacksonville Jaguars en glimrende mulighed for Dallas til at etablere sig som en af ​​favoritterne i NFC. Det lykkedes dog ikke. De tabte 34-40 i en voldsomt spændende kamp. Quarterback Dak Prescott kastede en interception i overtiden, der blev kørt tilbage af den tidligere Charger-spiller Rayshawn Jenkins, som lavede den afgørende scoring. Derfor sluttede Cowboys’ sejrsstime på fire kampe.

06 New York Giants (8-5-1)

Giants og Commanders gik i aktion på FedEx Field med nøjagtig samme rekord (7-5-1). Tidligere på sæsonen spillede de to hold uafgjort, så vinderen ville ikke kun tage kampens føring over den anden, men også tiebreakeren. Det blev til Giants, der trak det længste strå. Grundlaget blev lagt før halvleg, da Kayvon Thibodeaux satte en tackling ind på Commanders quarterback Taylor Heinicke. Rookie-defensiven genvandt selv bolden og løb frem til en touchdown-scoring. Thibodeaux noterede sig også for hele 12 tacklinger.

07 Washington Commanders (7-6-1)

Commanders led deres første nederlag siden den 6. november. Hjemmeholdet lavede kun ét touchdown. Trods tabet er Commanders på den sidste playoffplads. Washington Commanders skal i de sidste tre kampe spille mod 49ers, Cleveland Browns og Dallas Cowboys. Commanders ligger sidst i NFC East, men er dog også placeret i en slagkraftig gruppe.

08 Seattle Seahawks (7-7)

Seahawks tabte for tredje gang i træk på Lumen Field og er i frit fald. Sidst var divisionsmodstanderne fra San Francisco for stærke, og Seattle er nu uden for playoff-pladserne. Kun bedste syv hold spiller playoff, når grundspillet er slut. Det betyder dog ikke, at der ikke er noget at gøre for quarterback Geno Smiths hold, men det kræver dog sejre. Seattle rejser til Kansas City på lørdag, og så kommer New York Jets og Los Angeles Rams.

Pete Carroll og Shanahan.
Pete Carroll og Shanahan.AFP

09 Detroit Lions (7-7)

Løverne er sluppet løs, og ingen stopper dem i øjeblikket. Quarterback Jared Goff, fjerde-og-1 med 1:49 på uret, kastede en 51-yard touchdown til Brock Wright, der viste sig at være den afgørende scoring i 20-17-sejren over New York Jets. Efter en 1-6-start blev seks ud af de efterfølgende syv kampe vundet, og Detroit er pludselig kandidat til slutspillet. Det er ikke så lang tid tilbage, men med kampe mod dårligt præsterende hold, er alt pludselig muligt. Lions spiller stadig i Carolina og Green Bay og er vært for Chicago Bears på Ford Field. De sidste to playoff-sejre var i 1991 og 1957. Holdet, der blev grundlagt i 1930 og har aldrig nået Super Bowl.

10 Green Bay Packers (5-8)

Packers spillede Monday Night Football i denne uge og har stadig en meget lille chance for at komme i slutspillet. Det regner ingen dog med i Wisconsin længere. For eksempel ser det ud til, at de seneste to års MVP, Aaron Rodgers, bliver ved én Super Bowl-sejr (2010). Efter receiver Davante Adams' afgang kom der grus i angrebets motor, og forsvaret underpræsterer.

11 Carolina Panthers (5-9)

Panthers spiller i NFC South og har dermed stadig et skud på divisionstitlen og slutspillet. Holdet og den midlertidige træner Steve Wilks kunne have gjort sig selv en stor tjeneste, men tabte hjemme 24-16 til Pittsburgh Steelers. Men på grund af nederlaget Tampa Bay har Carolina stadig alt i egne hænder. Hvis de slår Lions, Buccaneers og Saints i de næste tre uger, vil de vinde divisionen og spille playoff. Efter fyringen af ​​træner Matt Rhule er løbespillet blevet Panthers nye identitet.

12 New Orleans Saints (5-9)

Saints har også en chance for slutspillet, men det ser svært ud, selvom det blev til en sejr på 18-21 over ærkerivalen Atlanta. New Orleans’ Andy Dalton kastede to touchdowns til tight-end Juwan Johnson. Saints skal bruge de næste par uger til at finde ud af, hvad de vil. Skal de fortsætte med de to quarterbacks, de har nu, eller gå videre med forhåbentlig at hente fremtidens talent i draften.

Rashid Shaheed.
Rashid Shaheed.AFP

13 Atlanta Falcons (5-9)

Falcons har allerede landet en aftale med en af fremtidens potentielt store spillere. Om Desmond Ridder virkelig er 'the real deal', er det naturligvis umuligt at sige. Rookien, der blev valgt i tredje runde af det sidste NFL Draft, fandt sine medspillere 13 gange, inklusive syv gange til en anden rookie: Drake London. De to touchdowns kom over jorden. Tyler Allgeier og Cordarrelle Patterson nåede begge end zone én gang. Falcons så ud til at konkurrere om divisionstitlen tidligere på sæsonen, men er dalet i niveau med fem nederlag i de seneste seks kampe. Defensiv koordinator Dean Pees blev kørt på hospitalet før kampen mod Saints, fordi han kolliderede med Shaheed (Saints) under opvarmningen. Han forlod banen på en båre, men var i stand til at flyve tilbage til Georgia med sit hold senere samme dag.

14 Los Angeles Rams (4-9)

For mange ting er gået galt for sidste års Super Bowl-mester i denne sæson. Holdet kunne ikke finde fokus igen i 2022 og var også plaget af skader. I mellemtiden er Baker Mayfield ny quarterback. Han kom til for et par uger siden fra Charlotte, hvor ægteskabet mellem ham og Panthers var gået helt i stykker. Rams kan begynde at fokusere på næste sæson. Måske kan Matthew Stafford, Cooper Kupp og Aaron Donald lade op en gang mere og konkurrere om endnu et Lombardi-trofæ.

 

De har ingen chance for playoffs

Arizona Cardinals (4-10)

Cardinals havde aldrig vundet i Denver, og det gjorde de heller ikke i søndagens opgør. Nederlaget på 15-24 er helt på linje med denne sæson. Backup-quarterbacken Colt McCoy måtte forlade banen med en potentiel hjernerystelse, og så var det tredjevalg, Trace McSorleys tur. Eks-Raven-spilleren kastede to interceptions. Arizona bliver nødt til at tænke grundigt over, hvad der gik galt. De gav en megakontrakt til quarterback Kyler Murray, men holdet var helt ude af form på begge sider af bolden.

Chicago Bears (3-11)

Sportslig succes er svær at finde i Chicago, men det var ikke det, denne sæson handlede om. En ny "teknisk ramme" er blevet formet, og det store spørgsmål var, om quarterback Justin Fields ville være fremtidens offensive leder. Han tabte meget, men skuffede ikke. Mod Eagles løb han 95 yards for at nå præcis 1.000 yards i denne sæson. Dermed slutter han sig til Michael Vick og Lamar Jackson som de eneste quarterbacks, der har løbet i mindst 1.000 yards på en enkelt sæson. Bears tabte deres syvende kamp i træk og er kun én fra at have en negativ franchise-rekord.

Justin Fields.
Justin Fields.AFP