FIA varsler drastiske ændringer i bødebeløb til Formel 1-kørere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
FIA varsler drastiske ændringer i bødebeløb til Formel 1-kørere
F1 Qatar Grand Prix
F1 Qatar Grand Prix
Reuters
Formel 1's stewards vil kunne give kørerne bøder på op til en million euro (7,50 millioner kroner), efter at sportens styrende organ torsdag godkendte en stigning fra den nuværende grænse på 1,8 millioner kroner.

FIA annoncerede ændringen af deres International Sporting Code (ISC) i en erklæring efter et møde i deres World Motor Sport Council i Geneve.

"ISC havde tidligere bestemt, at det maksimale bødebeløb, som stewards kan pålægge, er 1,8 millioner kroner," stod der.

"Dette beløb er ikke blevet revideret eller ændret i mindst de sidste 12 år og afspejler ikke motorsportens nuværende behov."

Den maksimale bøde i alle andre FIA-verdensmesterskaber er derfor nu sat til 7,5 millioner kroner.

Artikel 12.5 i ISC siger, at der kan gives bøder til enhver deltager, kører, passager, person eller organisation, "som ikke overholder kravene i noget reglement eller nogen instruktion fra arrangementets officials".

"Når disse bøder uddeles af stewards, må de ikke overstige en vis sum, som fastsættes hvert år af FIA," tilføjes det.

Beslutningen kom efter, at den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton fik en bøde på 373.000 kroner, hvoraf cirka halvdelen blev suspenderet, for at krydse en bane uden tilladelse under Qatars Grand Prix.

FIA sagde søndag, at de var ved at revurdere den beslutning og fremhævede Mercedes-køreren Hamiltons position som en rollemodel for yngre kørere.

Formel 1 kører USA's Grand Prix i Austin, Texas, i denne weekend.

Den nu tredobbelte verdensmester Max Verstappen fik i 2021 en bøde på 373.000 kroner for at ramme bagvingen på Hamiltons bil efter kvalifikationen til Brasiliens Grand Prix.

Formel 1 har været vidne til nogle af de største bøder i nogen sport, hvor McLaren som bekendt blev idømt en bøde på 750 millioner kroner og frataget konstruktørernes point i en spionage-kontrovers i 2007, der involverede oplysninger fra Ferrari.

Det britiske team betalte i sidste ende halvdelen af det beløb, efter at bøden var blevet reduceret med tabet af indtægter som følge af fratagelsen af deres point.

FIA forbød også uautoriseret besiddelse og brug af pyroteknik ved FIA-konkurrencer. Især hollandske fans har smidt rygende, orange nødblus ved Verstappens hjemmeløb.