Max Verstappen mener, at 24 løb om året er for mange forud for den forlængede 2024-sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Max Verstappen mener, at 24 løb om året er for mange forud for den forlængede 2024-sæson
Max Verstappen forud for det britiske Grand Prix
Max Verstappen forud for det britiske Grand Prix
Reuters
Den dobbelte Formel 1-verdensmester Max Verstappen (25) såede yderligere tvivl om, hvor længe han ville blive i sporten, da han torsdag sagde, at udvidelsen af kalenderen til en rekord på 24 løb "bestemt ikke hjælper".

Den hollandske kørers Mercedes-rival George Russell (25) grinede dog af det og antydede, at truslen om pensionering måske bare var en del af en forhandlingsposition for en endnu mere lukrativ kontrakt.

Formel 1 offentliggjorde onsdag en kalender med 24 løb for 2024, der løber fra begyndelsen af marts til december og slutter med to triple-headers - tre løb i flere på hinanden følgende weekender.

"Det er for mange for mig, men vi er bare nødt til at håndtere det", sagde Verstappen til journalister ved det britiske Grand Prix, hvor han jagter en rekordstor 11. sejr i træk for sit team.

"Jeg synes, det er lidt mere logisk, sådan som det er planlagt i det mindste, og det er nok bedre for alle", sagde han om fordelingen af løb.

"Flere ting skal gå op i en højere enhed, før jeg kan beslutte mig for, om jeg bliver længere eller ej. Alle disse ting hjælper helt sikkert ikke, det er helt sikkert".

Mesteren har også kritiseret sprintformatet og motorreglementet for 2026.

Verstappen, som har kontrakt til udgangen af 2028 og allerede har startet i 172 grandprixer siden sin debut i 2015, har en føring på 81 point over sin mexicanske holdkammerat Sergio Perez (33) i mesterskabet efter ni løb.

Han har vundet syv, herunder de seneste fem.

Russell, den sidste ikke-Red Bull-kører, der har vundet et løb med sejren i Brasilien i november sidste år, jokede med, at Verstappen "piver, fordi han vil have flere penge".

"Han er den bedst betalte på gridden og med rette for det han opnår, men jeg tror, det hele er en stor taktik, hans trussel om at trække sig tilbage", tilføjede briten.

"Jeg håber ikke, han gør det. Jeg håber, han bliver lige så længe, som jeg bliver, for jeg vil kæmpe mod de bedste kørere i verden".