Møllgaard jubler over GOG-skalp: Betyder bare meget for selvforståelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Møllgaard jubler over GOG-skalp: Betyder bare meget for selvforståelsen

Henrik Møllgaard scorede to gange, da Aalborg Håndbold lørdag besejrede GOG.
Henrik Møllgaard scorede to gange, da Aalborg Håndbold lørdag besejrede GOG.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold slingrede resultatmæssigt før jul, men kom til gengæld meget stærkt fra land efter VM-pausen, da holdet lørdag slog rivalen GOG 30-26 på hjemmebane.

"Sejren betyder vanvittig meget. Ud over placering i grundspillet og vores europæiske chance, så betyder det også bare meget for vores selvforståelse," siger forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard.

Aalborg Håndbold har nu to point ned til GOG og er bedst indbyrdes inden grundspillets sidste syv kampe.

"Det blev ikke afgjort med denne kamp, men vi har da givet os selv en rigtig god position," siger Aalborg-træner Stefan Madsen.

"Og det er et af vores helt store delmål at vinde grundspillet, for det kan have meget afgørende betydning for vores europæiske deltagelse i næste sæson."

GOG-træner Nicolej Krickau erkender, at Aalborg nok ikke smider tre point til fynboerne i de sidste syv kampe.

"Det er usandsynligt. Men de smed jo point før jul og i sidste sæson efter jul, så de skal holde skruen lige i vandet. Ellers kommer vi bagfra. Vi giver ikke slip på dem," siger Krickau, der trods nederlaget erklærede sig okay tilfreds spillemæssigt med sit afbudsramte hold.

Stefan Madsen roser sit Aalborg-hold for at lave få tekniske fejl i forhold til 39-41-nederlaget til GOG i pokalturneringen før jul. Og så stod defensiven også lige, som Madsen havde ønsket sig.

Offensivt strålede især svenske Felix Claar og islandske Aron Palmarsson. Sidstnævnte endda selv om han er på skånekost og kun spillede omkring to gange ti minutter. I den tid blev det til seks mål og tre assist.

"Aron er meget professionel og kommer altid med alt, hvad han ejer og har. Han har været uheldig med skader og døjer også med sin læg nu, men spillede på et meget højt niveau i denne kamp."

"Han var både farlig på sit eget skud, men var også god til at holde bolden i gang og spillede med meget få fejl. Det var fedt at se," siger Stefan Madsen om sin stjernespiller, som ifølge træneren er på kurs mod fulde omdrejninger.

Henrik Møllgaard bidrog også med to scoringer i nøglesejren. Efter en kontra i første halvleg og noget usædvanligt på et vigtigt straffekast til 27-25, efter at tre holdkammerater tidligere havde svigtet i disciplinen.

"Det er noget, jeg konsekvent leger med, og jeg er heller ikke bange for at stå der. Tværtimod."

"Derfor var jeg også helt rystet over, at jeg først fik lov som fjerde mand. Vi var langt ude og kigge efter alternativer, inden jeg endelig fik lov," siger Møllgaard med et smil på læben.

Ud over Møllgaard spillede også Mads Hoxer fra det VM-vindende danske landshold en afgørende rolle for Aalborg. Mikkel Hansen sad til gengæld ude med en knæskade.

For GOG var Lukas Jørgensen og Simon Pytlick som vanligt fremtrædende. Sidstnævnte lavede 10 mål på 19 forsøg.