Lindberg savner arbejde i venstreorienteret dansk spil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lindberg savner arbejde i venstreorienteret dansk spil

Hans Lindberg har prøvet alt, men nu prøver han også at sidde meget på bænken.
Hans Lindberg har prøvet alt, men nu prøver han også at sidde meget på bænken.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er ikke blevet til så meget tid på banen for landsholdsveteranen Hans Lindberg.

Ærgerligt.

Sådan beskriver Hans Lindberg den situation, han er havnet i på det danske landshold, hvor han tilbringer det meste af tiden på udskiftningsbænken.

Lindberg er blevet offer for landstræner Nikolaj Jacobsens vellykkede træk med at placere backen Niclas Kirkeløkke på højre fløj, så holdet kan bruge hans evner i forsvaret.

Det levner ikke meget spilletid til Lindberg eller den anden højrefløj, Johan Hansen.

"Det er også et produkt af, at vores spil ofte går fra højre mod venstre, og der ikke altid kommer så meget ud til højrefløjen. Så er det jo Nikolajs valg at sige, at så gør vi det her for at stå bedre i forsvaret."

"Mod Sverige var der ret beset kun to afslutninger fra højre fløj. En fra mig i overtal og en fra Kirkeløkke," siger Hans Lindberg.

Den danske taktik har betydet, at Lindberg er noteret for i alt 37 minutter på banen fordelt på de tre kampe, han har været udtaget til.

Mod Sverige i fredags var han udelukkende overtalsspiller og straffeskytte. Den rolle udfyldte han til perfektion med fire mål på fire afslutninger.

"Det handler om at levere, når jeg er på banen, og det forbereder jeg mig mentalt til. Jeg forbereder mig på målmændene og på, hvordan situationen er. Det handler om at få det bedste ud af det," siger han.

Han ser ikke en generel tendens til, at fløjspillere får mindre indflydelse på kampene. Situationen på det danske landshold er speciel.

"Det er sådan, vores spil er sat op for tiden. Men jeg synes, det er ærgerligt. Det er da klart."

"Det er jo sjovere at spille, når jeg får flere afslutninger. Hvis jeg syntes, det var sjovt kun at løbe, ville jeg gå til atletik," siger Hans Lindberg.