EM-åbningsmodstander giver landstræner dårlige minder om sensationelt nederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM-åbningsmodstander giver landstræner dårlige minder om sensationelt nederlag

EM-åbningsmodstander giver landstræner dårlige minder om sensationelt nederlag
EM-åbningsmodstander giver landstræner dårlige minder om sensationelt nederlagProfimedia
At Danmark er kæmpefavorit mod Tjekkiet i den første kamp ved håndbold-EM torsdag aften, behøver man blot at konsultere en tilfældig bookmaker for at forsikre sig om.

Men selv om de danske verdensmestre er spillet ned i odds 1,03 for en sejr, skal man ikke tage let på opgaven mod de lidt ukendte tjekker, advarer landstræner Nikolaj Jacobsen.

Da de to nationer senest mødtes - i Nikolaj Jacobsens første slutrunde som landstræner ved EM for seks år siden - vandt Tjekkiet voldsomt overraskende med 28-27.

"Jeg fik dårlige minder i går (tirsdag, red.), da jeg hilste på Martin Galia, der var målmand dengang", siger Nikolaj Jacobsen før onsdagens træning i Olympiahalle i München.

"Det var ikke nogen god kamp for os. Tjekkiet var også dengang et ret ubeskrevet blad. Det er sjældent, vi krydser klinger med dem, så vi skal være tålmodige", lyder det fra landstræneren.

Tjekkiet tilhører den europæiske mellemvare. Holdet blev blot nummer 13 ved EM for to år siden og har ikke kvalificeret sig til en VM-slutrunde siden 2015.

Holdet har dog slået solide modstandere som Ungarn og Island i løbet af det seneste år.

"Det er et godt spillende håndboldhold med rigtig gode skytter som Matej Klima og Stanislav Kasparek. Rutinerede Tomas Babak har været playmaker i den tyske Bundesliga i mange år, og der er også spændende unge spillere."

"Man skal ikke undervurdere Tjekkiet. Det er på ingen måde en ønskemodstander for os, og vi ville gerne have haft lidt mere viden om dem", siger Nikolaj Jacobsen.

Danmarks to øvrige modstandere i det indledende gruppespil er Grækenland og Portugal.