Et minuts stilhed og sørgebind: Bundesligaen mindes afdøde Beckenbauer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Et minuts stilhed og sørgebind: Bundesligaen mindes afdøde Beckenbauer

Franz Beckenbauer er død.
Franz Beckenbauer er død.Profimedia
Efter Franz Beckenbauers død vil der være et minuts stilhed før Bundesliga-kampene på 17. kampdag i denne weekend. Den tyske fodboldliga (DFL) anbefalede også "at bære et sørgebind", som ligaforeningen meddelte tirsdag.

Bayern München åbner kampdagen fredag aften mod TSG Hoffenheim.

Det tyske fodboldforbund (DFB) vil holde et minuts stilhed i sine ligaer og pokalturneringer. Det omfatter 3. division, kvindernes Bundesliga, Futsal Bundesliga og næste runde af DFB-pokalen for mænd og kvinder.

Til minde om klublegenden Franz Beckenbauer vil Allianz Arena i München være oplyst i aftentimerne fra kl. 16.30 til 23.00 med ordene: "Tak Franz". Den særlige belysning vil også være synlig i slutningen af kampen mod Hoffenheim.

Stor hyldest til kejseren.
Stor hyldest til kejseren.AFP

Beckenbauer, en af de største fodboldspillere i historien og en af de mest indflydelsesrige personer i FC Bayerns historie, døde søndag aften. Han blev 78 år gammel.

"Franz the man": Rummenigge husker tilbage

Når Karl-Heinz Rummenigge hører navnet Franz Beckenbauer, mindes han med vemod en meget personlig hændelse for mange år siden.

"Jeg kom til FC Bayern, da jeg var 18, første træningsdag, 10.000 mennesker. Franz var tysk mester, havde vundet europamesterskabet, og som prikken over i'et blev han verdensmester i 1974," fortalte den mangeårige følgesvend i tirsdags.

Rummenigge var den første, der gik ind i omklædningsrummet for at byde sine nye holdkammerater velkommen. "Franz var den sidste, der kom ind i omklædningsrummet. Jeg sagde: Hr. Beckenbauer, jeg vil gerne præsentere mig selv, jeg er Karl-Heinz Rummenigge. Jeg er den nye mand." Beckenbauer grinede bare til ham og sagde: "Jeg er Franz."

Rummenigge mindes Beckenbauer med stor kærlighed.
Rummenigge mindes Beckenbauer med stor kærlighed.Profimedia

Rummenigge konkluderer ud fra anekdoten, at "det var så typisk for Franz, han var et utroligt godt menneske, generøs, respektfuld, som altid behandlede folk rigtig godt. Hans død chokerede os alle. Da det blev annonceret, puha, jeg var virkelig chokeret."

Rummenigge, europamester i 1980 og viceverdensmester i 1982 og 1986, tilskriver Beckenbauer en afgørende rolle i FC Bayern Münchens fremgang.

"Uden ham ville FC Bayern aldrig være, hvad det er i dag," siger han.

"Det hold, der steg til tops i 60'erne, det var ham, han var allerede leder af det. Han formede tysk fodbold som ingen anden."