Leon Madsen sikrer top-6-placering i polaks fjerde VM-triumf

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Leon Madsen sikrer top-6-placering i polaks fjerde VM-triumf
Leon Madsen sikrer top-6-placering i polaks fjerde VM-triumf
Leon Madsen sikrer top-6-placering i polaks fjerde VM-triumfSportxpress/Ritzau Scanpix
28-årige Bartosz Zmarzlik sikrede sig lørdag sit fjerde verdensmesterskab i speedway og kom dermed op på siden af legender som Hans Nielsen og Greg Hancock.

Polakken havde seks points forspring til svenske Fredrik Lindgren inden det afsluttende grandprix i polske Torun, og da begge nåede finalen, skulle det hele afgøres på sæsonens sidste fire omgange.

Kravet til Lindgren var en sejr og en sidsteplads til Zmarzlik, hvis der skulle være omkørsel om titlen, men polakken satte fra inderbanen Lindgren eftertrykkeligt på plads og kunne tage hul på VM-festen.

Zmarzlik tangerer Hans Nielsen og Greg Hancocks fire verdensmesterskaber og har nu to op til svenske Tony Rickardsson og newzealandske Ivan Mauger, der deler æren som mest vindende med seks VM-titler.

Danske Leon Madsen, der vandt grandprixet i Vojens senest, kom ligeledes i finalen og blev nummer tre. Det var rigeligt til at sikre en plads i den samlede top-6 og dermed en plads i næste års VM-serie.

Madsen blev samlet nummer fem og kigger nu optimistisk frem mod næste år.

"Jeg er super tilfreds med sæsonen, for vi har kæmpet en hel sæson med at finde de gode startere - især på de glatte baner. Men nu sluttede vi af på to af de glatteste baner med en første- og en tredjeplads, og det er mega positivt."

"Det var en dejlig måde at slutte af på, og det giver en tro på, at vi kan være med i toppen igen og forhåbentligt kæmpe med om at vinde VM-titlen næste år," siger Madsen.

35-årige Madsen nikker anerkendende til rivalen Zmarzlik.

"Respekt til ham. Han holdt hovedet koldt. Det var super flot. Tillykke til ham."

"Jeg var glad for min samlede femteplads og tredjepladsen i grandprixet, men da jeg stod på podiet og kiggede op på ham, så blev jeg også lidt misundelig, for det er jo det, jeg selv drømmer om," siger en ærlig Madsen.

Mikkel Michelsen var et godt stykke fra semifinalerne i Torun, men var allerede sikret sin plads i VM-serien, efter at han i sidste uge blev individuel europamester for tredje gang i karrieren.

Seriens tredje dansker, Anders Thomsen, var fortsat ude med en skade, og han skal nu håbe på, at han får en af de fem wildcards, der uddeles i løbet af de kommende dage.