Leipzig var totalt væk før pausen: Kom flot tilbage og sikrede uafgjort mod Man City

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leipzig var totalt væk før pausen: Kom flot tilbage og sikrede uafgjort mod Man City

Josko Gvardiol var afgørende i begge ender af banen.
Josko Gvardiol var afgørende i begge ender af banen.Photo by Odd ANDERSEN / AFP
Det var to meget forskellige halvlege i onsdagens Champions League-opgør mellem RB Leipzig og Manchester City. Hjemmeholdet var udspillet før pausen men kom flot igen i 2. halvleg.

Selv uden Kevin de Bruyne, John Stones og Aymeric Laporte var det Manchester City der satte sig på opgøret fra starten.

Masser af boldbesiddelse og med god tålmodighed i opspillet. Det blev sjældent rigtigt farligt på den sidste tredjedel, men det holdt effektivt Leipzig fra fadet.

Danske Yussuf Poulsen, og angrebsstjernen Christopher Nkunku startede ude, og Erik Forsberg, Timo Werner og Andre Silva kunne ikke få noget som helst til at glide i de relativt få momenter de havde bolden i 1. halvleg.

De to holds startopstillinger
De to holds startopstillingerFlashscore

Der skulle gå 26 minutter før den første store chance faldt, og det blev samtidigt kampens første mål. Xaver Schlager smed bolden væk på kanten af eget felt, Jack Grealish opsnappede den, og via Ilkay Gündogan fandt bolden vej til Riyad Mahrez der nemt kunne passere Janis Blaswich i Leipzig-målet. Det var tredje Champions League-scoring for algerieren i denne sæson.

Den klassiske spillestil for tyskerne med masser er fart og pres på modstanderne var fuldstændigt fraværende i første halvleg. Der var ingen gnist over tyskerne og Marco Rose rystede flere gange på hovedet over sine udvalgte i de første 45 minutter. Leipzig havde blot et eneste skud på mål før pausen, som kom i de allersidste sekunder fra Timo Werner.

Manchester med stor dominans i 1.halvleg
Manchester med stor dominans i 1.halvlegFlashscore

Det var også et forvandlet Leipzig-hold, der tydeligvis havde fået en skideballe i pausen, der kom ud til 2. halvleg. Der var fight og aggressivitet i spillet, og det fik også animeret publikum på stadion. Manchester City var omvendt ikke kommet særligt godt ud til de sidste 45 minutter, og med 20 minutter tilbage gik det galt for englænderne. Den kroatiske stopper Josko Gvardiol steg til vejr op over Ruben Dias og kunne uhindret heade udligningen i kassen.

Gæsterne viste dog stadig farlighed, og var ikke på samme måde i tovene, som Leipzig havde været det i første halvleg.

Mod slutningen af kampen kom den danske landsholdsspiler Yussuf Poulsen på banen i Leipzigs jagt på et endnu bedre udgangspunkt inden returen i Manchester. Han kom dog ikke for alvor ind i opgøret.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

Opgørets intensitet sev langsomt ud af kampen mod slutningen, hvor begge hold virkede tilfredse med pointdelingen.

Returopgøret spilles i Manchester den 14. marts.