Landstræner ærgrer sig over dansker-brag i 1. runde af All England

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Landstræner ærgrer sig over dansker-brag i 1. runde af All England
Landstræner om All England-lodtrækning: Langtfra fordelagtig
Landstræner om All England-lodtrækning: Langtfra fordelagtigProfimedia
De danske elitespillere i badminton bliver presset til det yderste, når den prestigefyldte turnering All England skydes i gang tirsdag i Birmingham.

Til stor ærgrelse for landstræner Kenneth Jonassen skal barndomsvennerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke møde hinanden i første runde.

"Jeg synes, at vi har fået nogle ret stramme lodtrækninger, og det er decideret uheldigt og langtfra fordelagtigt, at Anders og Rasmus møder hinanden så tidligt".

"Ønskescenariet er altid, at spillerne får en eller to kampe, før de skal møde hinanden. Når det så ikke kan lade sig gøre, må vi tage udfordringen op", siger Kenneth Jonassen.

Samtidig tørner mixeddoublen Mathias Thyrri/Amalie Magelund sammen med Si Wei Zheng/Ya Qiong Huang. Det kinesiske par ligger nummer et på verdensranglisten.

Kenneth Jonassen vurderer, at den danske mixeddouble skal finde sit bedste spil frem, hvis drømmen om at vinde turneringen skal leve videre.

"Det er svært at præstere, hvis man møder verdens bedste i første kamp. Man er ikke selv herre over, om man vinder eller taber. Det er op til modstanderen", siger Kenneth Jonassen.

Amalie Magelund mener, at det bliver en kæmpe oplevelse at stå på banen. Men hun ved godt, at det bliver svært.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ville have trukket alle andre end dem".

Hun satser på, at den danske mixeddouble kan overraske positivt.

"Vi har aldrig mødt dem før, men vi har set, at de godt kan drilles lidt, hvis man lægger den rigtige taktik. Vores samarbejde fungerer rigtig godt, så jeg er sikker på, at vi kan bide skeer med dem", siger Amalie Magelund.

Landstræner Kenneth Jonassen har store forventninger til sine tropper. Men han påpeger, at det kommende VM i Danmark og kvalifikationen til OL i Paris i 2024 optager mest fokus.

"Det betyder dog ikke, at vi ikke vil gøre alt for at vinde. Vi har forberedt os rigtig fornuftigt", mener Kenneth Jonassen.

De danske atleter har trænet sammen i Brøndby Hallen i løbet af de seneste par uger. Ifølge herresinglen Anders Antonsen har der været størst fokus på det fysiske aspekt.

"Vi har prøvet at simulere det spil, som man typisk møder i All England, og det kan til tider være ret fysisk. Hallen er kæmpestor, og det giver en følelse af, at fjerboldene er ret langsomme", siger Anders Antonsen.

Landstræneren tilføjer, at spillerne skal være omstillingsparate, hvis de skal gøre sig nogen forhåbninger om at vinde.

"Først handler det om, hvor godt vi holder os til den plan, vi har lagt inden. Dernæst handler det om, hvor gode vi er til at justere planen, når vi står i kampens hede", siger Kenneth Jonassen.

Danmark stiller op i alle rækker ved All England.