Vuelta-ryttere ankom til hviledagslejr midt om natten

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vuelta-ryttere ankom til hviledagslejr midt om natten

Kaden Groves og Alpecin var et af de hold der ankom til hotellet midt om natten
Kaden Groves og Alpecin var et af de hold der ankom til hotellet midt om nattenPhoto by JOSE JORDAN / AFP
Arrangørerne af Vuelta a España har fået masser af kritik, efter at den første uge har været præget af en række uheldige episoder.

Heldet var heller ikke med det spanske cykelløb efter søndagens bjergetape, hvor rytterne skulle fragtes til Valladolid for at holde hviledag.

På grund af dårligt vejr måtte et af de to fly med hold og arrangører ifølge TV 2 Sport droppe at flyve hele vejen. I stedet landede det i Madrid ved midnatstid og nåede først slutdestinationen ved 03-tiden med bus natten til mandag.

Vueltaens presseafdeling oplyser til TV 2 Sport, at rytterne fra Alpecin, Trek, Arkea Samsic, Lotto, Caja Rural, Burgos BH og DSM blev ramt.

Dermed var danske Andreas Kron en af dem, som fik forstyrret sin nattesøvn. Og også Trek-rytteren Edward Theuns måtte fragtes i bus.

"Klokken 03.15 ankom vi til hotellet. Ingen mad indtil da. I en tid, hvor vi vejer hvert et gram og gør alt for at blive klar, er det ikke et boost for moralen", skriver belgieren på det sociale medie X.

Der er kørt ni etaper af Vuelta a España, og indtil videre har ledelsen flere gange været genstand for kritik.

Holdtidskørslen på 1. etape blev for mange af holdenes vedkommende kørt i mørke og silende regn.

Dagen efter skulle der højlydt rytterbrok til for at flytte det punkt, hvor tiden blev noteret, til ni kilometer før mål. Og på 3. etape var den så gal kort efter målstregen, hvor Remco Evenepoel væltede efter et sammenstød.

Så sent som på søndagens 9. etape skulle Vueltaen igen improvisere, da mudder på den afgørende stigning tvang organisationen bag til at registrere rytternes tid godt to kilometer fra mål.

Det var dog en beslutning, som faldt i god jord hos den danske bjergstjerne Jonas Vingegaard.

Vueltaen fortsætter tirsdag med en enkeltstart, der starter og slutter i Valladolid.