Mikkel Bjerg pludselig holdkaptajn i belgisk triumf: Stort UAE kollaps

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mikkel Bjerg pludselig holdkaptajn i belgisk triumf: Stort UAE kollaps

Lennert van Eetvelt var bedste mand på Jebel Hafeet søndag.
Lennert van Eetvelt var bedste mand på Jebel Hafeet søndag.Profimedia
Hverken Brandon McNulty eller Jay Vine kunne gøre sig gældende søndag i UAE Tour, og så skulle Mikkel Bjerg forsøge at holde fanen højt, i hvad der endte som en stor belgisk triumf.

Hovedsponsorerne til storholdet UAE Team Emirates vil næppe være helt tilfredse med udfaldet af søndagens afsluttende etape af UAE Tour. 

Her knækkede begge klassementskaptajner nemlig på finalestigningen Jebel Hafeet, først amerikanske Brandon McNulty og efterfølgende australske Jay Vine, der ellers kom til etapen i førertrøjen. 

Til sidst sad danske Mikkel Bjerg som sidste UAE-rytter, men heller ikke danskeren kunne, trods en flot præstation, følge de bedste klatrere på finalebjerget. 

I stedet blev det belgiske Lennert van Eetvelt fra Lotto Dstny, der satte konkurrenterne til vægs, efter den unge belgier på løbets tredje etape havde taget en flot tredjeplads på Jebel Jais. 

Det 22-årige klatretalent kørte alene over målstregen efter et veltimet angreb, og 22 sekunder efter rullede de nærmeste forfølgere ind, anført af Pello Bilbao og Ben O’Connor. 

Sidstnævnte sejrede flot på føromtalte tredje etape, men de 22 sekunders forspring til van Eetvelt var, sammen med bonussekunderne, lige præcis nok til, at den unge belgier kunne tage den samlede sejr. 

Etapesejren og den samlede sejr var nummer tre og fire i karrieren for den unge belgier, der åbnede sæsonen med en sejr i Trofeo Serra Tramuntana på Mallorca.