Vanvittige Vingegaard fortsætter utrolig sejrsstime i Galicien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittige Vingegaard fortsætter utrolig sejrsstime i Galicien

Sådan så det ud, da Jonas Vingegaard i 2023 dominerede O Gran Camiño. I 2024 gør danskeren det tilsyneladende igen.
Sådan så det ud, da Jonas Vingegaard i 2023 dominerede O Gran Camiño. I 2024 gør danskeren det tilsyneladende igen.Profimedia
For anden dag i streg kan Jonas Vingegaard fejre en etapesejr i det nordspanske etapeløb O Gran Camiño, da den 27-årige dansker nok engang satte konkurrenterne helt og aldeles til vægs i Galicien.

”Jeg kan godt lide at køre i Galicien, selvom vejret ikke er det bedste.”

Sådan sagde Jonas Vingegaard fredag, efter han havde kørt samtlige konkurrenter i stykker på anden etape af det nordspanske etapeløb O Gran Camiño og ved samme lejlighed erobret den gule førertrøje med et solidt forspring.

Og der er næppe nogen tvivl om, at den 27-årige danske superstjerne rent faktisk fortalte sandheden, for lørdag gentog den dobbelte Tour de France-vinder simpelthen bare kunststykket, endda på en etape der lå markant dårligere til den klatrestærke dansker.

Således rykkede Vingegaard fra alt og alle, indhentede dagens udbrydere, satte den sidste af disse på en hurtig og teknisk imponerende nedkørsel, og så kunne danskeren ellers køre alene over målstregen i Castelo de Ribadavia med mere end et halvt minuts forspring til lokale Carlos Canal, der tog en fornem andenplads.

I løbet af etapen var flere ryttere stukket afsted, herunder Equipo Kern Pharmas Pablo Castrillo, men da feltet ramte Alto do Couso, etapens afsluttende stigning, angreb Vingegaard trods en stigning i blot tredje kategori. Således var der ikke tale om høje stigningsprocenter, og måske var det derfor, at konkurrenterne blev overraskede over danskerens angreb. 

I hvert fald var nærmeste umiddelbare forfølge det britiske fartfænomen Joshua Tarling, men end ikke det britiske wattmonster kunne følge danskerens antrit på stigningen, og da Team Visma-Lease a Bike-stjernen ramte nedkørslen, var det således kun føromtalte Castrillo, der var med på danskerens baghjul. 

På nedkørslen viste Vingegaard, at få ryttere kan matche danskerens evner nedad, og selvom Castrillo kæmpede flot, blev spanieren i sidste ende også slugt af det jagtende felt, hvor galiciske Cañal fra Movistar Team altså endte med at vinde spurten om andenpladsen foran franske Quentin Pacher. 

Både anden- og tredjepladsen fra fredagens etape, colombianske Egan Bernal og ecuadorianske Jefferson Alveiro Cepeda, kom i mål 33 sekunder efter danskeren, og derfor har Vingegaard nu et forspring på over et minut til Bernal før søndagens fjerde og sidste etape, der er årets kongeetape med en hård finalestigning til Monte Aloia. 

Sejren var nummer 29 i karrieren for danskeren, der nu har vundet fem ud af seks mulige etaper i O Gran Camiño i løbet af 2023 og 2024. Kun torsdagens indledende enkeltstart, der blev tidsneutraliseret på grund af voldsomt vejr, har ikke haft Vingegaard som vinder. Her var det i stedet føromtalte Tarling, der sejrede.