Brite fortsætter sejrstogt i Alperne: Lokal favorit i asfalten kort før mål

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brite fortsætter sejrstogt i Alperne: Lokal favorit i asfalten kort før mål

Tao Geoghegan Hart vandt i 2020 det samlede klassement i Giro d'Italia.
Tao Geoghegan Hart vandt i 2020 det samlede klassement i Giro d'Italia.Profimedia
Der er tilsyneladende meget få løb, der passer Tao Geoghegan Hart bedre, end Tour of the Alps gør. Tirsdag vandt den 28-årige brite for anden dag i streg og udbyggede dermed sit forspring i den samlede stilling, hvor en af de nærmeste konkurrenter røg i asfalten kort før målstregen.

Tirsdag eftermiddag fortsatte det modbydeligt kuperede Tour of the Alps, løbet der tidligere var kendt som Giro del Trentino, da 165 kilometer med over 2.800 meters klatring blev tilbagelagt startende i Reith im Alpbachtal mellem Innsbruck og Kufstein, før målstregen blev passeret i Ritten tæt på Bolzano i det tysktalende italienske Sydtyrol.

Her fortsatte INEOS Grenadiers med at vise tænder, da det britiske mandskab tog helt og aldeles kontrol på løbet efter gårsdagens sejr til Tao Geoghegan Hart, der derfor var i løbets grønne førertrøje på tirsdagens etape, som Geoghegan Hart såmænd sørgede for også at vinde.

Blandt de ryttere, der fik sneget væk i et udbrud, var den lokale østriger Sebastian Schönberger, der i løbet stiller op for det østrigske landshold, mens også spanske Sergio Samitier og britiske Simon Carr var at finde foran feltet.

Sidstnævnte formåede at holde stand i længst tid, for EF Education-EasyPost-briten blev således først hentet med cirka syv kilometer til mål, hvorefter Bahrain-Victorious’ 23-årige colombianske bjerges, Santiago Buitrago, forsøgte sig med et angreb.

Det fik INEOS Grenadiers dog neutraliseret uden de helt store problemer. Således var franske Pavel Sivakov helt uhyggeligt stærk i front for favoritgruppen, og den 25-årige klassementsrytter, der selv vandt løbet samlet tilbage i 2019, formåede at holde kæden stram helt frem til opløbet.

Netop opløbet foregik på et speedskating-stadion, hvor der måske ikke var blevet fejet helt ordentlig op på indgangssvinget til stadionet. I hvert fald røg AG2R Citroën Teams østrigske håb, 25-årige formstærke Felix Gall, i asfalten, da hans forhjul tilsyneladende uden videre forsvandt under ham.

I stedet kunne Tao Geoghegan Hart så åbne op, og kun australske Jack Haig kunne holde hjul på Geoghegan Hart, der i suveræn stil sejrede for anden dag i træk foran netop Haig, mens føromtalte Santiago Buitrago snuppede tredje og sidste trin på podiet.

Felix Gall kunne dog glæde sig over et mindre tidstab trods sit styrt. Da dagens etape ikke var kategoriseret som en stigningsfinale var den såkaldte tre-kilometer-regel nemlig i effekt, og derfor fik Gall samme tid som forfølgerne bag Geoghegan Hart og Haig, der alle tabte to sekunder til dagens to hurtigste ryttere.

I det samlede klassement fører 28-årige Tao Geoghegan Hart naturligvis fortsat, nu med et forspring på 18 sekunder ned til Felix Gall på andenpladsen, mens britiske Hugh Carthy indtager tredjepladsen. Sejren var Geoghegan Harts ottende i karrieren, og halvdelen af alle disse sejre er pudsigt nok etapesejre i lige netop Tour of the Alps.

Onsdag venter en modbydelig mundfuld for løbets ryttere, når de efter 147 kilometer fra Ritten når foden af Monte Baldo, hvor der skal køres opad i 14,5 kilometer med en gennemsnitligt stigningsprocent på 7,6 fra Avio til landsbyen San Valentino.

I alt venter fem etaper i årets Tour of the Alps, og sidste etape køres således fredag. Når rytterne krydser målstregen her, vil de have klatret over 15.000 højdemeter fordelt på cirka 755 kilometer i sadlen, hvorfor løbet altså i allerhøjeste grad lever op til sit navn.