Dansk sportsdirektør raser mod hollandsk løbsarrangør: Det er utilgiveligt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk sportsdirektør raser mod hollandsk løbsarrangør: Det er utilgiveligt

Matti Breschels formstærke irer Ben Healy (længst til højre) blev nummer to i søndagens Amstel Gold Race.
Matti Breschels formstærke irer Ben Healy (længst til højre) blev nummer to i søndagens Amstel Gold Race.Profimedia
Søndagens Amstel Gold Race blev vundet suverænt af den slovenske megastjerne Tadej Pogačar, men efterfølgende er løbsdirektør Leo van Vliet blevet udsat for kras kritik af blandt andet EF Education-EasyPosts danske sportsdirektør Matti Breschel.

I både 2021 og 2022 fik Amstel Gold Race sig en noget dramatisk afslutning, i begge tilfælde på grund af ekstremt tætte afslutninger, hvor målfoto måtte tages i brug.

Særligt slemt var det i 2022, hvor løbsjuryen nåede at erklære franske Benoît Cosnefroy som vinder, før end målfotoet viste, at polske Michał Kwiatkowski faktisk var kommet først over målstregen efter den kuperede Ardennerklassiker i det sydlige Holland.

Søndag var den så gal igen. Denne gang havde det dog intet med målfoto at gøre, for ingen kunne være i tvivl om, at slovenske Tadej Pogačar var helt suverænt første mand i mål i Berg en Terblijt – og i øvrigt havde løbsdirektør Leo van Vliet forud for årets udgave sørget for at stramme op på protokollerne, så den slags ikke igen kunne ske.

I stedet er Leo van Vliet endt med selv at blive omdrejningspunkt for en mindre skandale, for da Tadej Pogačar var stukket afsted fra sine udbrudskammerater, irske Ben Healy og britiske Tom Pidcock, på Keutenberg, gik der ikke længe, før end løbsdirektørens egen følgebil sad ganske få meter foran Pogačar, og dermed gav sloveneren en klar fordel i form af læ.

Nu har Ben Healys danske sportsdirektør, forhenværende toprytter Matti Breschel, så langet ud på det kraftigste efter løbsdirektør van Vliet i et interview med TV2 Sport, hvor den 38-årige dansker fortæller, at han søndag aften allermest havde lyst til at råbe ad en løbskommissær.

"Én ting er, at motorcyklerne med kameraer sidder der, fordi de skal have nogle billeder i kassen. Men når det kommer fra arrangøren selv, så synes jeg, at det er utilgiveligt. Det er decideret dumt," kommer det fra Matti Breschel til TV2 Sport.

Også Ben Healy og Matti Breschels øverste chef på EF Education-EasyPost, Jonathan Vaughters, har været ude med riven efter løbsledelsen i det hollandske løb. Den 49-årige amerikaner skriver således sarkastisk i et tweet, at de motorpacede discipliner i banecykling altid er de mest spændende, og at man tydeligvis vil forsøge noget lignende på landevejene nu.

Løbsdirektør Leo van Vliet afviser dog selv kritikken med henvisning til, at han selv har kørt cykelløb, og at han ikke kan forestille sig, at det gør nogen forskel for Pogačar. Samtidig forklarer van Vliet, hvorfor følgebilen endte foran Pogačar på de afgørende kilometer.

"Vi kørte bag Pogačar, men på et tidspunkt kom Healy tættere på, så vi var nødt til at overhale ham (Pogačar, red.)," udtaler van Vliet ifølge Velonews.

Bedste dansker i søndagens Amstel Gold Race blev Lotto Dstnys formstærke Andres Kron, der sluttede på en fornem fjerdeplads efter Pogačar, Healy og Pidcock. Onsdag fortsætter Ardennerklassikerne med La Flèche Wallone, der afsluttes med den grusomme tur op ad Mur de Huy.