Moste samtlige konkurrenter i Limburg: Superslovener tog første stik i Ardennerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Moste samtlige konkurrenter i Limburg: Superslovener tog første stik i Ardennerne

24-årige Tadej Pogačar tog søndag sin professionelle sejr nummer 57 i karrieren, da han satte konkurrenterne til vægs i Amstel Gold Race.
24-årige Tadej Pogačar tog søndag sin professionelle sejr nummer 57 i karrieren, da han satte konkurrenterne til vægs i Amstel Gold Race.Profimedia
Ingen kunne matche supersloveneren Tadej Pogačar søndag eftermiddag, da den første af de tre Ardennerklassikere blev kørt i den hollandske Limburg-provins. Først satte han irske Ben Healy og så satte han britiske Tom Pidcock, og efter 254 kilometer i sadlen, og et enkelt cykelskifte undervejs, kunne den 24-årige superstjerne trille alene over målstregen i Berg en Terblijt.

Det er kun sket to gange i historien, at en rytter har lavet et Ardennerhattrick. Davide Rebellin gjorde det 2004, Philippe Gilbert gjorde det i 2011. Hvis nogen skal gøre det igen, kan det meget vel være den slovenske megastjerne Tadej Pogačar.

Søndag eftermiddag tog den 24-årige UAE Team Emirates-rytter i hvert fald første stik, da han satte konkurrenterne helt og aldeles til vægs i Ardennernes første løb, Amstel Gold Race, og sejrede for hvad der pudsigt nok var første gang i karrieren på hollandsk jord.  

I det allersydligste Holland, i Limburg-provinsen, var der 33 stigninger i vente for de startende ryttere, fordelt på 254 kilometer på små og kringlede veje i det kuperede landskab mellem Maastricht og Aachen på den anden side af den hollandsk-tyske grænse.

Allerede på Vrakelberg med 94 kilometer igen eksploderede løbet, da der opstod huller i feltet og en eksklusiv gruppe med 16 bomstærke ryttere fik skilt sig ud, en gruppe der bestod af flere af forhåndsfavoritterne, heriblandt altså Tadej Pogačar.

Også to danskere havde fået sneget sig med i form af Team Jayco AlUlas 33-årige Christopher Juul-Jensen og Lotto Dstnys stærke 24-årige Andreas Kron, men allerede med 82 kilometer igen, blev førstnævnte læsset af. Her passerede rytterne nemlig den svære Cauberg-stigning for første gang, og her lagde Pogačar tidligt pres på i frontgruppen.

I hovedfeltet var flere hold blevet fanget på bagkant. Jumbo-Visma havde således kun upåagtede Tosh van der Sande med i forreste gruppe, og hollænderen røg temmelig hurtigt af. Også Bahrain-Victorious og AG2R Citroën Team sad i en skidt position, da holdene havde to af forhåndsfavoritterne i form af Matej Mohorič og Benoît Cosnefroy, men selvom særligt Bahrain-Victorious forsøgte at indhente frontgruppen, var der ganske enkelt for meget firepower blandt de forreste ryttere.

Selvom Pogačar måtte skifte cykel med 39 kilometer igen, så kom sloveneren lynhurtigt tilbage i frontgruppen, og på Eyserbosweg med 36 kilometer tilbage af løbet, skete en yderligere udskilning, da kun EF Education-EasyPosts talentfulde irer, 22-årige Ben Healy, og INEOS Grenadiers’ britiske stjerne Tom Pidcock kunne følge Pogačar.

Og på Keutenberg rejste Pogačar sig så og kørte stille og roligt væk fra Healy og Pidcock, der ikke var i nærheden af at kunne følge den dobbelte Tour-vinder. Healy fik efterfølgende læsset Pidcock og tog en fantastisk flot andenplads, mens Pidcock altså måtte tage til takke med en tredjeplads.

Pidcock var ellers ganske tæt på at blive indhentet af de nærmeste forfølgere, der havde dansk involvering i form af føromtalte Andreas Kron, der sad med kasakhiske Alexey Lutsenko, men på opløbet fik Pidcock med nød og næppe holdt de to bag sig. Kron tog dog en fornem fjerdeplads, mens Lutsenko, der forleden vandt Giro di Sicilia, tog femtepladsen.

I den efterfølgende forfølgergruppe, der kom i mål lidt mere end tre minutter efter dagens slovenske vinder, sad både Trek-Segafredos Mattias Skjelmose og Tudor Pro Cycling Teams forsvarende danske mester Alexander Kamp, hvorfor det endte med imponerende tre danskere i top 10.

Onsdag skal Tadej Pogačar så forsøge at tage stik nummer to ud af de tre, når La Flèche Wallone venter med sin uhyggelige afslutning på den stejle Mur de Huy, før Ardennerklassikerne søndag 23. april afsluttes med sæsonens fjerde og næstsidste monument, Liège-Bastogne-Liège.