Snu franskmand fik has på formstærk irer: Dansk topresultat i forsmag på Ardennerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Snu franskmand fik has på formstærk irer: Dansk topresultat i forsmag på Ardennerne

Selvom brostensklassikerne er overstået, slipper feltets ryttere ikke helt endnu. Også i De Brabantse Pijl var der brosten på menuen.
Selvom brostensklassikerne er overstået, slipper feltets ryttere ikke helt endnu. Også i De Brabantse Pijl var der brosten på menuen.Profimedia
Der blev kippet med Dannebrog flere gange, da der onsdag blev kørt De Brabantse Pijl tæt på den belgiske hovedstad. Her endte den danske mester, Alexander Kamp, med at tage en flot sjetteplads, mens franske Dorian Godon sejrede foran den ellers formstærke 22-årige irer Ben Healy.

Ardennerklassikerne nærmer sig med Amstel Gold Race på programmet søndag, og blandt de traditionelle forberedelsesløb er den benhårde klassiker De Brabantse Pijl, der går gennem både den flamsk- og fransktalende historiske Brabant-region.

Her ventede 205 kuperede kilometer for de startende ryttere. Efter starten var gået i universitetsbyen Leuven gik turen forbi den vallonske del af Brabant, før finalen stod i Overijse, hvor der blev kørt omgange i og omkring byen.

Det var her, på de hårde stigninger omkring Overijse, at onsdagens udgave af De Brabantse Pijl, nummer 63 i historien, blev afgjort, og i sidste ende kunne AG2R Citroën Teams bomstærke 26-årige franskmand Dorian Godon lade sig hylde som vinder foran formstærke irske Ben Healy.

Netop Ben Healy var med til at animere løbet, da han var blandt de ryttere, der kunne følge med, da Godons holdkammerat Benoît Cosnefroy, der er blandt de helt store favoritter forud for årets Ardennerklassikere, åbnede finalen med 63 kilometer til mål på Hagaard-stigningen i Overijse.

Også Healys danske holdkammerat Mikkel Frølich Honoré kunne i første omgang følge med, men angrebet blev hurtigt neutraliseret igen, inden Soudal-Quick Steps franske tempomaskine Rémi Cavagna stak af med cirka 58 kilometer igen.

Til gengæld kunne Frølich Honoré ikke være med, da irske Healy for alvor skruede på gashåndtaget med præcis 50 kilometer tilbage, da rytterne forcerede Holstheide mellem de små byer Huldenberg og Terlanen. Her fik ireren blot tre ryttere med, vinder Dorian Godon, den svenske mester Lucas Eriksson, samt Lotto Dstnys danske Andreas Kron.

Andreas Kron måtte dog strække gevær, da Ben Healy på allersidste omgang lagde tryk på op ad den brostensbelagte Hertstraat, og her var det faktisk kun Dorian Godon, der kunne følge den blot 22-årige irer, der allerede har vundet to gange i denne sæson.

På rutens måske allerhårdeste stigning, Moskesstraat, ligesom Hertstraat med brostensunderlag, forsøgte både Healy og Godon at slippe af med hinanden, men begge viste stor viljestyrke såvel som råstyrke, og de to kom således ind til Overijse med hinanden, hvor finalen skulle køres op til det letgenkendelige S-Bocht, et s-sving, i midten af byen.

Her forsøgte Healy at være snu, og ireren lod således Godon have fronten på de afsluttende kilometer, hvor feltet pludselig kom bragende bagfra. Da Godon åbnede med et par hundrede meter tilbage, var det dog for sent for det jagtende felt, hvorfra Godons holdkammerat, føromtalte Cosnefroy, var stukket af.

Irske Healy kunne ikke følge eller svare igen på Godons acceleration, og den 26-årige franskmand vandt således karrierens syvende sejr, mens Healy altså måtte tage til takke med andenpladsen. Podiets nederste trin blev besat af Consefroy.

Ind på en fornem sjetteplads kom den formstærke danske mester, Tudor Pro Cycling Teams 29-årige Alexander Kamp, der igennem hele løbet formåede at holde sig godt til i front af det store felt, som Lotto Dstny forsøgte at trække op til udbruddet, da det først stod klart, at Andreas Kron ikke kunne følge med.

I feltet sad nemlig stortalentet Arnaud De Lie, men belgieren tabte altså feltets spurt til både Alexander Kamp og Cofidis' Axel Zingle, mens Rémi Cavagna sluttede som nummer fire. Både Mikkel Frølich Honoré og Uno-X Pro Cycling Teams 26-årige dansker Jonas Gregaard kom i mål med feltet. 

Søndag kickstartes Ardennerklassikerne, når Amstel Gold Race køres i det kuperede hollandske landskab øst for Maastricht, tæt på den tyske grænse. Onsdag venter så La Flèche Wallone med den barbarisk hårde målstigning Mur de Huy, før sæsonens fjerde og næstsidste monument, Liège-Bastogne-Liège, køres søndag 23. april.