Sprinteren Mads Pedersen er begejstret for bjergben: Der blev kørt stærkt hele dagen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sprinteren Mads Pedersen er begejstret for bjergben: Der blev kørt stærkt hele dagen

Mads Pedersen kom ind i en flot tid
Mads Pedersen kom ind i en flot tidBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Egentlig er han en mand til de flade terræner, men stigninger som den, der dukkede op sidst på søndagens Tour de France-etape, tænder alligevel en ild i Mads Pedersen.

Den danske Trek-stjerne knoklede sig med op over kategori 2-stigningen Jaizkibel i tredje gruppe og er yderst tilfreds med sine klatreevner.

"Den stigning til sidst, det var sådan: Kunne jeg klare den med de bedste, eller kunne jeg ikke? Det kunne jeg så ikke helt. Men jeg kom langt med op og viste gode bjergben".

"Jeg skulle egentlig bare tage den med ro i bunden af stigningen og rulle til mål. Men Jasper Philipsen kørte efter point til pointtrøjen, og der var ingen grund til bare at lade ham køre og dermed smide point væk", siger Mads Pedersen.

Han kom i mål en gruppe med dygtige klatrere som Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot og Tobias Johannessen knap to et halvt minut efter etapevinderen, Victor Lafay fra Cofidis.

"Man skal huske på, at jeg er sprinter. Alligevel er jeg en af dem, der sidder bedst med op over. Jeg synes bestemt, at jeg er, hvor jeg skal være, og formen er god", siger Mads Pedersen, der havde en hård og varm dag i Baskerlandet.

"Der blev eddermaneme kørt stærkt fra første kilometer. UAE Emirates ville holde udbruddet i kort snor, så der blev kørt stærkt hele dagen", siger han.

Efter to kuperede åbningsetaper ser mandagens ruteprofil mere venlig ud mod den danske eksverdensmester og hans sprinterkolleger.

Der venter godt nok fire kategoriserede stigninger, men de ligger alle langt fra mål og kommer næppe til at forhindre en sprintafgørelse i Bayonne.