Etapeprofil 7. etape - Mont-de-Marsan - Bordeaux: Her er dagens vinderbud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Etapeprofil 7. etape - Mont-de-Marsan - Bordeaux: Her er dagens vinderbud

En etape for sprinterne?
En etape for sprinterne?AFP
Efter to utrolige etaper i Pyrenæerne står feltet over for en flad dag, perfekt for sprinterne, der har lavet en gruppetto og drømmer om en fin lige afslutning.

Mont-de-Marsan - Bordeaux (169,9 km)

Ruten på 7. etape
Ruten på 7. etapeTour de France

Efter to udmattende dage i Pyrenæerne skal rytterne yde retfærdighed på en af de berømte "overgangsetaper." Bliver det en procession som den i tirsdags til Nogaro, eller vil nogle modige ryttere turde prøve lykken, da sprinterne næsten ikke får en chance for at udtrykke sig i denne udgave?

Med undtagelse af stigningen ved Béguey (i fjerde kategori) vil ruten fra Luis Ocañas adopterede hjemby til Bordeaux være helt flad. Girondes flodmunding kan meget vel blive scenen for en tredje sejr i tre spurter for Jasper Philipsen, især hvis han bliver sat i kredsløb af Mathieu van der Poel ved 200 meter-mærket.

Flashscores favorit: Mark Cavendish

Sidste gang Tour-feltet kom til Bordeaux var i 2010, hvor 'Manx Missile' vandt. I velkendt territorium kan Astana-sprinteren slå rekorden for etapesejre, som han har sammen med Eddy Merckx. 'Cav' er langt fra favorit, men husk, at i 2021, da han kørte for Quick Step, vandt han fire af dem. Siden da er han to gange gået til blomsterne i Giroen (2022 og 2023), omend mod et mindre stærkt felt. Alligevel viser det, at han stadig er i stand til at give den hele armen og være kanonkuglen.