Topplacering får Caleb Ewan til at drømme om sejrscomeback: Jeg havde en god følelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Topplacering får Caleb Ewan til at drømme om sejrscomeback: Jeg havde en god følelse

Caleb Ewan var tæt på, men måtte se sig slået på stregen.
Caleb Ewan var tæt på, men måtte se sig slået på stregen.Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
I den belgisk-hollandske sprintrivalisering med navne som Jasper Philipsen, Wout van Aert, Dylan Groenewegen og Fabio Jakobsen glemmer man næsten de navne, der for blot få år siden sad tungt på sprintertronen i Tour de France.

Det gælder ikke mindst australieren Caleb Ewan, der har vundet fem etaper i løbet, men som ikke har kørt først over en Tour de France-målstreg siden 2020.

Mandag var han med en tredjeplads i Bayonne tættere på end længe. Og det tager den efterhånden 28-årige topsprinter som et godt varsel for de kommende etaper.

"Det var en hektisk sprint, men jeg havde en virkelig god følelse. Måske startede jeg min spurt lidt for langt tilbage, men jeg tager det positive med. Med denne form fornemmer jeg, at der venter gode ting," siger Ewan.

Lotto-rytteren var feltets hurtigste mand i 2019, hvor han vandt tre Tour-etaper - blandt andet den afsluttende spurt på Champs-Élysées.

Året efter fulgte han op med yderligere to sejre, men siden har der været temmelig stille om den 167 centimeter høje sprinter. Han udgik i 2021 og gjorde ikke noget særligt væsen af sig sidste år.

Nu er spørgsmålet, om han stadig har farten til at slå de yngre, kraftfulde typer, der lige nu dominerer massespurterne.

"Niveauet er ufatteligt højt. Stort set alle topsprintere er med her," konstaterer Caleb Ewan.

Han var ikke den eneste "veteran", der blandede sig fremme på mandagens etape. 38-årige Mark Cavendish sluttede som nummer seks.