Tidstab udvisket: Vingegaard smadrer konkurrenterne i Tirreno-Adriatico

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidstab udvisket: Vingegaard smadrer konkurrenterne i Tirreno-Adriatico

Ben O'Connor og Co. kunne ikke stille noget op, da Jonas Vingegaard rykkede fredag.
Ben O'Connor og Co. kunne ikke stille noget op, da Jonas Vingegaard rykkede fredag.Profimedia
Jonas Vingegaard viste fredag eftermiddag sin enorme klasse, da danskeren vandt en suveræn etapesejr i Tirreno-Adriatico, der samtidig også sikrer danskeren førertrøjen i det ugelange italienske etapeløb.

Da årets Tirreno-Adriatico mandag blev skudt i gang med en 10 kilometer lang enkeltstart, endte det med et større tidstab end forventet til danske Jonas Vingegaard, der smed 22 sekunder til den unge spanske vinder, Juan Ayuso.

Det tidstab er nu fuldkommen udvisket – og endda vendt på hovedet. For fredag eftermiddag smadrede Jonas Vingegaard slet og ret konkurrenterne på femte etape af det ugelange italienske etapeløb.

Med 30 kilometer til mål satte den 27-årige dansker et fuldstændig uimodståeligt angreb ind, og selvom der herfra manglede en nedkørsel og et rigtigt sliderstykke, så kunne end ikke en stærk forfølgergruppe gøre noget ved den dobbelte danske Tour de France-vinder.

Mere end et minuts forspring blev det til på dagens etape for danskeren, der tilmed også samlede en sjat bonussekunder, og derfor er Vingegaard suverænt ny mand i førertrøjen med blot to etaper tilbage af det traditionsrige etapeløb.

Før Vingegaard satte sit afgørende angreb ind, leverede flere af danskerens holdkammerater et flot stykke arbejde. Først var det ungarske Attila Valter, der var i arbejdstøjet og satte et højt tempo, før den nytilkomne brite Ben Tulett, der op til sæsonen skiftede fra INEOS Grenadiers, eksploderede feltet fuldkommen med en vild føring. 

Og lige direkte i bagdelen på føringen kom så Vingegaards angreb, som ingen altså evnede at svare igen på. Bag ham havde løbets nummer to, UAE Team Emirates' Juan Ayuso, ellers sin stærke mexicanske holdkammerat Isaac del Toro med sig, og selvom de to, sammen med Thymen Arensman, Jai Hindley og Ben O'Connor arbejdede hårdt for at indhente danskeren, så kom de aldrig for alvor i nærheden.

Tværtimod udbyggede Vingegaard blot sin føring frem mod mål, og dermed kan Vingegaard sætte sejr nummer 32 i karrieren på kontoen, allerede sejr nummer fem i indeværende sæson på blot ni løbsdage, mens danskeren med sit solide forspring på fredagens etape nu har hele 54 sekunder ned til føromtalte Ayuso på andenpladsen, mens australske Hindley indtager tredje pladsen et minut og 20 sekunder efter danskeren.

Samtidig baner sejren også vej for den muligvis tredje danske samlede sejr i løbets historie, efter Rolf Sørensen i både 1987 og 1992 stod som samlet vinder af etapeløbet, der første gang blev afviklet i 1967.

Allerede lørdag kan Vingegaard måske fortsætte sit sejrstogt, som blev grundlagt tidligt på sæsonen med en overlegen samlet sejr i O Gran Camiño efter tre ud af fire mulige etapesejre, når rytterne slutter med en ny hård bjergetape.

Her venter nemlig den benhårde målstigning Monte Petrano, efter rytterne forinden har kørt 170 relativt kuperede kilometer. Med sine 7,9 procent i gennemsnitligt stigning på lidt over 10 kilometer, ligner målstigningen guf for den formstærke dansker, der med en ny stærk præstation altså vil kunne så godt som sikre sig den samlede sejr i årets Tirreno-Adriatico.