Kannibalen Vingegaard åd igen konkurrenterne og udbygger samlet føring i Tirreno-Adriatico

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kannibalen Vingegaard åd igen konkurrenterne og udbygger samlet føring i Tirreno-Adriatico

Kannibalen Vingegaard åd igen konkurrenterne og udbygger samlet føring i Tirreno-Adriatico
Kannibalen Vingegaard åd igen konkurrenterne og udbygger samlet føring i Tirreno-AdriaticoProfimedia
Jonas Vingegaard ser ud til at kunne blive den næste danske vinder af Tirreno-Adriatico efter Rolf Sørensens triumf i 1992, da han lørdag, præcis som fredag, kom ensom i mål på dagens 6. etape. Dermed udbyggede han sin samlede føring i løbet.

For anden dag i træk viste Jonas Vingegaard (Visma), at han er mindst et niveau over konkurrenterne, da han i suveræn stil sejrede på 6. etape af cykelløbet Tirreno-Adriatico.

Danskeren satte med seks kilometer til mål det afgørende angreb ind på målstigningen, og konkurrenterne så ham aldrig igen.

Dermed tog Vingegaard iklædt den blå førertrøje for anden gang på to dage etapesejren og udbyggede dermed også samtidig føringen i klassementet.

Visma-danskeren fører inden søndagens 7. og sidste etape med 1 minut og 24 sekunder ned til Juan Ayuso (UAE Emirates) på andenpladsen, mens Jai Hindley (Bora) indtager tredjepladsen 1 minut og 52 sekunder efter.

Søndagens etape er en flad en af slagsen, og dermed er det formentlig kun uheld, der kan forhindre Vingegaard at tage den samlede løbssejr.

Lørdagens kongeetape sluttede op ad Monte Petrano-stigningen, der er ti kilometer lang og stiger med otte procent i gennemsnit.

På den første del af etapen kom et udbrud afsted med stærke navne som blandt andre Richard Carapaz (EF), Andreas Leknessund (Uno-X), Ben Healy (EF) og Julian Alaphilippe (Quick-Step).

Med så mange gode klatrere foran gav Vingegaards Visma-hold aldrig helt slip på udbruddet, og forspringet var højest på lidt over to minutter.

30 kilometer fra mål viste Carapaz og Leknessund sig som de stærkeste, og duoen fortsatte derfra på egen hånd.

Den resterende del af udbruddet blev efterfølgende opslugt af et jagtende felt, mens duoen i front kørte ind på finalestigningen med et forspring på 1 minut og 15 sekunder.

Knap var de to nået ind på stigningen, før Carapaz sagde farvel til sin norske følgesvend og fortsatte på egen hånd.

Samtidig satte australske Jai Hindley holdkammeraterne til at sætte et hårdt tempo i favoritgruppen.

6,5 kilometer fra mål forsøgte Hindley med et angreb, men Vingegaard og Ayuso var med det samme klistret til hjulet på australieren.

De tre favoritter fik hurtigt kontakt til Carapaz, inden Vingegaard med et langt og sejt angreb på ny viste, at han er langt stærkere end konkurrenterne i Italien.

Danskeren kørte i ensom stil over målstregen, mens Ayuso og Hindley 26 sekunder efter tog sig af de efterfølgende placeringer.