Suveræn Pogacar er stadig kongen af Lombardiet - Vinder for tredje år i træk

Suveræn Pogacar er stadig kongen af Lombardiet
Suveræn Pogacar er stadig kongen af LombardietAFP
Ifølge verdensranglisten er Tadej Pogacar verdens bedste cykelrytter, og lørdag eftermiddag gav han endnu et bevis på sin høje klasse.

Den slovenske cykelstjerne kørte alene over stregen som vinder af årets sidste monument, Lombardiet Rundt, efter mere end 25 kilometers solokørsel.

Det er tredje år i træk, han vinder den kuperede efterårsklassiker. Sejren lægger sig oven i en lang række andre store triumfer i denne sæson. I foråret vandt han blandt andet Flandern Rundt, Flèche Wallonne og Amstel Gold Race.

Sloveneren stak af fra et lille favoritfelt op ad løbets sidste stigning, Passo di Ganda, hvor hans landsmand og medfavorit Primoz Roglic ikke helt kunne holde trit.

Det kunne til gengæld Roglic' kommende holdkammerat, Bora-rytteren Alexsandr Vlasov, men snart måtte også han give fortabt.

Pogacar øgede forspringet på nedkørslen og havde et hul på 35 sekunder, da han nåede det flade stykke, der udgjorde de sidste 15 kilometer ind mod målbyen Bergamo.

De mange timers slid var dog ikke gået sporløs forbi den 25-årige slovener, der blev ramt af krampe og slog irriteret på sit venstre inderlår, for at slippe af med smerten.

I mål var han mere end 50 sekunder foran de nærmeste forfølgere. Andrea Bagioli vandt spurten om andenpladsen foran Roglic.

I en gruppe længere tilbage sad blandt andre Remco Evenepoel med forbinding på albuen og et kødsår på låret efter et styrt tidligt i løbet. Belgieren kom derfor ikke til at spille en rolle i kampen om sejren.