Kinas snookermyndigheder opretholder livstidskarantæner for matchfixing

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Kinas snookermyndigheder opretholder livstidskarantæner for matchfixing
Liang Wenbo var blandt de spillere, der blev idømt livstidskarantæne.
Liang Wenbo var blandt de spillere, der blev idømt livstidskarantæne.Reuters
Kinas snookermyndigheder har stadfæstet livstidsudelukkelser for matchfixing til Liang Wenbo og Li Hang fra sportens verdensorganisation (WPBSA) og givet fem andre spillere længere karantæner for hjemmekampe.

Snooker er en kæmpe sport i Storbritannien, men det er den også i Kina.

Kinesisk snooker er dog blevet ramt af en kæmpe skandale, hvor hele ti spillere har fået lange karantæner for at være involveret i den største matchfixing-skandale i snookersportens historie.

Det kinesiske billard- og snookerforbund (CBSA) sagde onsdag, at 2021 Masters-vinderen Yan Bingtao, som modtog en femårig karantæne fra WPBSA tidligere på måneden, blev udelukket fra alle indenlandske begivenheder og aktiviteter i syv og et halvt år.

Zhao Xintong, som vandt UK Championship i 2021, blev udelukket i et år og otte måneder af verdensorganisationen for sin involvering i sportens største matchfixing-skandale, men fik yderligere 10 måneders udelukkelse af CBSA.

Lu Ning fik forhøjet sin karantæne til otte år, Bai Langning til fire år og Zhang Jiankang til fire år og fem måneder.

I alt 10 spillere blev udelukket for lovovertrædelser, herunder aftalt spil og væddemål på kampe, overtalelse eller opmuntring af andre spillere til at snyde og manipulation af spil.